FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

PreDobra za tako malo struje!

U prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, Zagreb, odrzat će se tribina za spas rijeke Dobre, 15.11.2006. u 18 sati.Tribinom želimo svim zainteresiranima i medijima pokazati zašto smo protiv gradnje HE Lešće koja će ptopiti 13 km kanjonskog dijela rijeke Dobre.
Predobra
TRIBINA ZA SPAS RIJEKE DOBRE

U subotu 18.11. 2006. organiziramo izlet na Dobru. Svi zainteresirani neka se jave u Zelenu akciju.
Dođite i podržite našu kampanju za SPAS RIJEKE DOBRE, jer je PreDobra za tako malo struje! 

Rijeka Dobra je krška rijeka, pritoka Kupe i cijelom svojom dužinom nalazi se u RH. Tok Dobre je već dosta promijenjen dvijema elektranama, a sada joj prijeti potpuno uništenje izgradnjom HE Lešće. Pripremni radovi već su gotovi, rijeka već u jednom dijelu teče kroz tunel, te je i šuma raskrčena u tom dijelu. Zastrašujuć prizor za sve one koji poznaju Dobru od prije, a znajući da će biti potopljen cijeli kanjonski dio Dobre, situacija je još ozbiljnija i tužnija.

Puno je manjkavosti u ovom projektu, neizostavan je i velik utjcaj na prirodu i cijelokupni ekosustav Dobre i okolice, suvremeni standardi zaštite prirode i okoliša nisu zadovoljeni, premalo struje će se dobiti a previše izgubiti potapanjem kanjona… lista nema kraja!

Cilj ove Tribine je javnosti objasniti zašto smo mi protiv ove brane, koji su problemi i stavovi civilnog sektora i svih zainteresiranih za okoliš, pravo okoliša i temeljnih prava ljudi.

U subotu 18.11.2006. organiziramo Izlet na Dobru za sve zainteresirane i medije, gdje ćemo na licu mjesta pokazati o čemu se zapravo radi. Svi zainteresirani molimo da se jave zbog ograničenog broja mjesta na tel./fax. 01/4813-096, ili na [email protected] i/ili [email protected]


Autor: Irma Popović

14.11.06. 16:09