FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

'Vratimo šljunak natrag Dravi' Priopćenje

Dana 21.03. 2004. na Dravi, područje šljunčare Beli Kipi kod Varaždina, povodom svjetskog Dana voda 22.03., Dravska liga i Zelena akcija s partnerskim organizacijama organizirali su 1. europsko natjecanje u bacanju žabica pod naslovom "Vratimo šljunak natrag Dravi".
Vratim_sljunak_dravi
Spasimo Dravu

Natjecanje je organizirano u sklopu kampanje "Spasimo Dravu" kojoj je cilj zaustavljanje nerazumnog i nezakonitog iskopavanja šljunka iz korita i s obala rijeke Drave te pretvaranja prirodnog toka rijeke u kanal.

Natjecalo se ukupno 30 natjecatelja iz Varaždina, Čakovca, Zagreba, Beča, Budimpešte i drugih naselja Varaždinske i Međimurske županije.

Pobjednik je bio Arno Mohl iz Beča s 38 bodova, drugi je bio Damir Vrtar iz Varaždina s 31 bod, a treće mjesto je osvojio Silvio Ivičić iz Zagreba s 29 bodova. U juniorskoj konkurenciji pobjednik je Mikka Lesar (11 mjeseci), koji je pokazao izuzetan sportski duh i vještinu bacanja žabica, unatoč godinama.

Na cijelom događanju, sudjelovali su i varaždinski župan Zvonimir Sabati, koji je i svečano otvorio natjecanje, te predstavnik grada Varaždina Janko Pavlić.

Mjesto natjecanja već je uništeno iskopavanjem šljunka i kanaliziranjem, pa smo zato to mjesto odbrali za natjecanje kako bi približili i popularizirali ovu problematiku u javnosti i među odgovornim državnim institucijama.

Nakon natjecanja održan je prigodni ručak te su podijeljene zaslužene nagrade.


Autor: Zelena akcija

16.03.04. 01:00