FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Izložba 'Sava – susret kulture i prirode' Priopćenje

U prostorijama Muzeja Turopolja u Velikoj Gorici jučer je u organizaciji Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije održan seminar o zaštićenim područjima, a nakon toga u parku ispred muzeja otvorena izložba Sava – susret kulture i prirode. Izložba je dio edukacijskih i pomotivnih aktivnosti projekta Sava kultura-NATURA kojeg vodi Zelena akcija, te će nakon 10 dana u Velikoj Gorici preseliti u još tri grada u poplavnom području rijeke Save.
Dscn0966

Na jučerašnjem događanju se okupilo tridesetak predstavnika institucija, udruga i lokalnih proizvođača, koji su se za vrijeme seminara upoznali s projektom Sava kultura-NATURA te s Natura područjima u Republici Hrvatskoj i Zagrebačkoj županiji, kao i s mogućnošću korištenja različitih mjera kroz Program ruralnog razvoja.

Nakon seminara, u Parku Franje Lučića je Marko Košak iz Zelene akcije ukratko opisao izložbu naglasivši da ona na pedeset fotografija prikazuje prirodne i kulturne vrijednosti, kao i održive prakse poput ekstenzivnog stočarenja u poplavnom području rijeke Save u Hrvatskoj. Potom je izložbu svečano otvorio Nenad Strizrep, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode, uz pohvalu svim projektnim partnerima i želju za više ovakvih projekata koji se bave očuvanjem i prirodne i kulturne baštine. Građani će izložbu u Velikoj Gorici moći razgledati do 20. prosinca 2015. godine.

‘Sava kultura NATURA’ projekt je koji se provodi u sklopu programa pretpristupne pomoći IPA 2011- Potpora organizacijama civilnog društva u razvoju partnerstva za održivo korištenje zaštićenih područja u Hrvatskoj, uključujući potencijalna NATURA 2000 područja. Projekt je financiran sredstvima Europske unije, a sufinanciran sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Nositelj projekta je Zelena akcija iz Zagreba uz partnere - Brodsko ekološko društvo-BED, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Brodsko-posavske županije Natura Slavonica, Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Zagrebačke županije Zeleni prsten i Javnu ustanovu za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima Sisačko-moslavačke županije.


11.12.15. 13:53

Dscn1001 Dscn0981 Dscn0966 Dscn1050 Dscn1069
Dscn1014 Dscn1097 Dscn1111 Dscn1112 Dscn1129
Dsc_0275 Dsc_0335 Dscn0879 Dscn0888 Dscn0955
Dsc_0370
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Vesna Andrić
+
(c) Vesna Andrić
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Marko Košak
+
(c) Vesna Andrić
+
1 / 16

(c) Marko Košak