FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Radionica: Učinkovito korištenje procesa izrade Studije utjecaja na okoliš, 18.05.2006

Hrvatska je prolazi kroz proces intenzivne izgradnje u raznim područjima, međutim takve aktivnosti često dolaze u sukob sa zaštitom okoliša i potrebama lokalne zajednice.
Komunalni_otpad

Hrvatska je prolazi kroz proces intenzivne izgradnje u raznim područjima, međutim takve aktivnosti često dolaze u sukob sa zaštitom okoliša i potrebama lokalne zajednice. Proces izrade Studije utjecaja na okoliš pruža priliku davanja komentara na projektni prijedlog, ali nadležne institucije te međunarodne financijske institucije često izvještavaju da nisu primili nikakve komentare na projekte za koje se kasnije ustanovilo da su kontroverzni. Iako je Studija utjecaja na okoliš daleko od savršenosti, pokazala se kao vrlo korisna u mnogim situacijama poput Družbe Adria.

Željeli bismo vidjeti više ljudi koji imaju dovoljno znanja da se uključe u proces izrade Studije utjecaja na okoliš (SUO).

Iz tog razloga Bankwatch program Zelene akcije vas poziva na radionicu Učinkovito korištenje procesa izrade Studije utjecaja na okoliš koja će se održati u utorak, 30. svibnja u 10:00 sati u Zelenoj akciji, Frankopanska 1.

Radionica će trajati 2,5 sati, a raspored je slijedeći:

10:00 Predstavljanje procesa izrade SUO – Kako se izrađuje, vremensko usklađivanje, kako se javnost može uključiti
10:20 Predstavljanje Lee and Colley kriterija za zadovoljavajuću SUO
11:15 Praktični dio, upotreba Lee and Colley kriterija
12:00 Zaključak, pitanja i diskusija
12:30 Kraj

Radionica će djelomično biti na hrvatskom, a djelomično na engleskom jeziku.

Za više informacija:
[email protected] tel: 01/4813 913


Autor: Zelena akcija

18.05.06. 02:00