FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Poziv na javnu tribinu u Dubrovniku: "Čiji je trošak infrastrukture na Srđu?" Najava

Inicijativa 'Srđ je naš' i Zelena akcija pozivaju vas na tribinu pod naslovom "Čiji je trošak infrastrukture na Srđu?" koja će se održati u četvrtak, 15. prosinca 2016. godine, s početkom u 18 sati u Dubrovniku u dvorani Ivana Pavla II (samostan Svete Klare, poljana Paska Miličevića).
Tribina_sjn_plakat

Kroz sve godine promoviranja projekta na Srđu, građanke i građani Dubrovnika ostali su uskraćeni za odgovor na dva ključna pitanja: koliki je trošak infrastrukture na Srđu i tko će platiti taj trošak?

Posljednjih dana bili smo svjedoci kontradiktornih izjava o tom pitanju predstavnika Vodovoda Dubrovnik i predstavnika investitora. Također, saznali smo da postoji prijedlog ugovora o uređenju pitanja financiranja infrastrukture za projekt na Srđu o kojem građani i građanke ništa ne znaju. Unatoč pozivima da se prijedlog ugovora objavi, gradska vlast ignorira građane i građanke.

O zakonskom okviru financiranja komunalne infrastrukture, dobrim praksama i problemima vezanim uz financiranje infrastrukture projekta na Srđu, raspravljat će se na tribini u četvrtak.
2013. godine građanima Dubrovnika obećano je da neće platiti ništa za infrastrukturu projekta na Srđu. Odgovor na pitanje jesu li građani i građanke Dubrovnika prevareni obećanjem iz 2013. godine, saznajte na tribini inicijative 'Srđ je naš' u četvrtak, 15. prosinca, u 18 sati u dvorani Ivana Pavla II, poljana Paska Miličevića.
 


14.12.16. 11:27