FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

"Čudovište od rajčice" je stiglo u Zagreb

U sklopu međunarodne kampanje "Pokaži zube: WTO prste k sebi s naše hrane!"
Tomato_zagreb

Zagreb, 13. 12. 2003. U sklopu međunarodne kampanje "Pokaži zube: WTO prste k sebi s naše hrane!" kojom se poziva javnost da se uključi u trgovinski spor koji je u tijeku između EU i SAD-a oko genetski modificirane hrane, divovski balon - rajčica danas je stigao u Zagreb!

Čudovište od rajčice je izraslo ispred kina Europa u Varšavskoj ulici, i u njegovom su prisustvu aktivisti Zelene akcije, uz pomoć svojih prijatelja iz Friends of the Earth Europe, uspjeli skupiti preko 2500 "prigovora građana" kojima se zahtijeva od WTO-a da poštuje njihovo pravo da odlučuju što će jesti i da zaštite svoj okoliš.

Zabrinuti građani su u tome prepoznali prijetnju za male zemlje poput Hrvatske koje su, izvan EU i koje bi u slučaju da WTO odluči u korist SAD-a ostale još ugroženije i ne bi mogle osigurati kvalitetu hrane i zaštitu okoliša a bile bi im direktno ugrožena i poljoprivredna proizvodnja.

U sklopu svoje 6 mjesečne turneje divovska rajčica, uz Zagreb, prolazi kroz Brussels, Paris, Mont de Marsan, Toulouse, Madrid, Barcelonu, Namur, Arthus, Copenhagen, Varšavu, Budimpeštu, Nyiregyhazu, Beč, Tbilisi, Limassol, Dnjepropetrovsk te brojne gradove u SR Njemačkoj.


Autor: Zelena akcija

15.12.03. 20:00

Tomato_zagreb2 Tomato_zagreb3
"Čudovište od rajčice" je stiglo u Zagreb - Slika 1
+
"Čudovište od rajčice" je stiglo u Zagreb - Slika 2
+
1 / 2

"Čudovište od rajčice" je stiglo u Zagreb - Slika 1