FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Akcija FoE International u Kuala Lumpuru

Kuala Lumpur, 23.02.04. -međunarodna mreža udruga Friends of the Earth održala je prosvjed s porukom "GM pollution - polluters pay"
2631

Kuala Lumpur, 23.02.04. - Ispred konferencijske dvorane 1. susreta zemalja potpisnica protokola o biosigurnosti iz Carhagene, međunarodna mreža udruga Friends of the Earth održala je prosvjed s porukom "GM pollution - polluters pay".

Akcija je bila usmjerena na činjenicu da se protokol o biosigurnosti pokušava razvodniti i to prije svega pod utjecajem lobista takozvane Miami grupe zemalja (SAD, Argentina, Kanada, Australija, Čile, Urugvaj) koje su ujedno glavni svjetski proizvođači GM usjeva.

Glavni zahtjevi koje je FoEI uputio delegatima su:

  1. hitno donošenje sustava odgovornosti koji bi omogućio da eventualno zagađenje GMO - om bude brzo sanirano, a šteta naplaćena od zagađivača
  2. uspostavljanje jasnog sustava identifikacije i praćenja GMO - a na globalnoj razini, kako bi se mogao pratiti uvoz, transport i izvoz GMO - a.

S obzirom da je Zelena akcija članica FoE, u Maleziju je otputovala naša predsjednica Jagoda Munić i narednih dana će s ostalim sudionicima raspravljati o vrlo važnim temama vezanim uz zaštitu biološke raznolikosti. Naravno, ni ova akcija nije prošla bez korištenja velikih FoE balona u obliku povrća tako da je medije i delegate na ulazu u konferencijski centar dočekao 6 metarski kukuruz.


Autor: Zelena akcija

22.02.04. 20:00

2629 2630
Akcija FoE International u Kuala Lumpuru - Slika 1
+
Akcija FoE International u Kuala Lumpuru - Slika 2
+
1 / 2

Akcija FoE International u Kuala Lumpuru - Slika 1