FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Koliko je poslovni sektor u Hrvatskoj doista zelen?-Uključite se u istraživanje "zelenog" poslovanja

Zelena akcija u suradnji sa Europskim centarom za zaštitu prirode (ECNC), i tvrtkom FIED-om (Fieldfare International Ecological Development plc), provodi istraživanje Omogućavanje “zelenog” poslovanja (komercijalnih aktivnosti koje doprinose očuvanju i povećavanju bioraznolikosti) u Hvatskoj.

Povodom međunarodnog dana Zaštite okoliša (05.06.2007.)  Zelena akcija u suradnji sa Europskim centarom za zaštitu prirode (ECNC), i tvrtkom FIED-om (Fieldfare International Ecological Development plc), provodi istraživanje Omogućavanje “zelenog” poslovanja (komercijalnih aktivnosti koje doprinose očuvanju i povećavanju bioraznolikosti) u Hrvatskoj.

Ovakvo se istraživanje provodi po prvi puta u Hrvatskoj, a temelji se na provedbi Konvencije o bioraznolikosti i preuzetih obaveza poslovnog sektora za doprinos održivom razvoju i zaštiti bioraznolikosti. Cilj istraživanja je upoznati bankarski sektor sa mogućnostima i potrebama ulaganja u “zeleno” poslovanje u Hrvatskoj.

Poslovanje koje dopirinosi bioraznolikosti može biti obiteljsko gospodarstvo koje s intenzivne poljoprivrede prelazi na organski uzgoj, ribnjak bogat ptičjim vrstama, ekološki turizam, ulaganja u aktivnosti koje smanjuju utjecaj na okoliš  - npr. saniranje odlagališta otpada, pretvaranje napuštenog kamenoloma u rekretivnu zelenu zonu, vraćanje rijeke u prirodi tok, ekstenzivno stočarstvo i mnoge druge.

Upitnici za istraživanje se zaprimaju se do Dana zaštite okoliša u utorak, 05.06.2007. e-mailom na [email protected], ili faksom na 01/4813 096.


Autor: Zelena akcija

30.05.07. 21:00