FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Akcija “Spašavamo travnjake – darujemo smreke!

Ovogodišnji Međunarodni dan planina obilježili smo izložbom o planinskim parkovima Hrvatske i akcijom “Spašavamo travnjake – darujemo smreke”. Na Zrinjevcu su se od 10 sati ujutro građanima dijelile sadnice smreka uklonjene sa travnjaka Veliki Lubenovac u sklopu pilot-projekta Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Akcija “Spašavamo travnjake – darujemo smreke!”
11. 12. Međunarodni dan planina

dsc09028malaOvogodišnji Međunarodni dan planina obilježili smo izložbom o planinskim parkovima Hrvatske i akcijom “Spašavamo travnjake – darujemo smreke”.

Na Zrinjevcu su se od 10 sati ujutro građanima dijelile sadnice smreka uklonjene sa travnjaka Veliki Lubenovac u sklopu pilot-projekta Nacionalnog parka Sjeverni Velebit.

Pilot-projektom se žele postići dva cilja – ukloniti mlade smreke koje ugrožavaju travnjak, te pokloniti građanima žive mladice smreke da ih zasade i uzgajaju. Smrekove sadnice su podijeljene i predstavnicima 20-ak eko-škola koje će ih zasaditi u školskim vrtovima i brinuti se za njih.

Za eko-škole je bila organizirana edukativna radionica u organizaciji JU Park prirode Medvednica.

11-12-2006-zgb-dp_136malaNa Dječijem odjelu Gradske knjižnice na Strčevićevom trgu otvorena je izložba o planinskim parkovima Hrvatske i podijeljene su sadnice smreka dječijim domovima.

Organizatori akcije su Nacionalni park Sjeverni Velebit, Državni zavod za zaštitu prirode i Zelena akcija, a pokrovitelj je Ministarstvo kulture.

Pročitajte prijašnji članak i saznajte više ovdje ...


Autor: Petra Ðurić

14.12.06. 15:28