FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Zahtijevamo besplatna parkirna mjesta za bicikle u centru grada Priopćenje

Zelena akcija pozdravlja odluku Gradskog odjela za promet da do kraja tjedna u Gajevoj, Preradovićevoj i Cesarčevoj ulici oslobode po tri parkirna automobilska mjesta za bicikle, no zatečeni smo izjavom da će se ta mjesta naplaćivati.
Naplaćivanje parkirnih mjesta za bicikle je potpuno neuobičajeno

Zelena akcija se oštro protivi takvom presedanu koji pokazuje u kojem smjeru će ići rješavanje problema parkirnih mjesta za bicikle u Gradu Zagrebu jer naplaćivanje istih neće dovesti do populariziranja biciklističkog prometa što je u Zagrebu nužno kako bi se smanjio automobilski promet. Isto tako naplaćivanje parkirnih mjesta za bicikle je potpuno neuobičajeno u Europi i nije nam poznat niti jedan primjer grada koji je učinio isto.

Osim toga, želimo reagirati na izjave gradskih čelnika u dnevnom tisku za Dan bez automobila da razmatraju prijedlog da se problem parkirališnih mjesta za bicikle riješi na način da se ista osiguraju u gradskim javnim garažama te da se naplaćuju poput motocikla. I to je potpuno neuobičajeno rješenje u europskim gradovima i protivimo se takvom prijedlogu iz razloga navedenih u .


Autor: Zelena akcija

25.09.07. 21:00