FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Održana prosvjedna akcija “Ubijate kravu radi šnicle!” Priopćenje

Danas su predstavnici sindikata i udruga na Markovom trgu održali prosvjednu akciju “Ubijate kravu radi šnicle!” Aktivisti su izveli javni performans tijekom kojeg su, maskirani u predstavnike vlasti, uništili zlatnu kravu kao simbol vrijednog javnog dobra kojeg nam radi kratkoročne koristi žele oduzeti.
Img_1343

Kako je naglasio Mijat Stanić iz Nezavisnog cestarskog sindikata, autoceste su napravljene kao razvojni projekt, a ako odu u koncesiju bit će komercijalni projekt za korist nekoga tko u njih nije ulagao kao hrvatski građani. Studija o monetizaciji koju je naručila Vlada je zapravo studija o koncesiji, a to je prijevara jer nisu ponuđeni svi modeli kako bi se izabrao najpovoljniji.

Krešmir Sever iz Nezavisnih hrvatskih sindikata rekao je kako građani postaju taoci nesposobnih politika prethodne i ove vlasti. Neprihvatljivo je da nešto što su generacije prije nas stvarale rasprodaju radi krpanja rupa u proračunu.

Teodor Celakoski iz Prava na grad istakao je kako je svođenje mogućnosti razvoja Hrvatske na dva modela, štetnu privatizaciju s jedne strane ili političku korupciju i pljačku s druge neprihvatljivo. Potreban je novi model upravljanja javnim dobrom koji nije temeljen na političko-stranačkoj nego na javnoj kontroli.

Slike s akcije pogledajte ovdje.

---

Akciju su organizirali Nezavisni cestarski sindikat, Pravo na grad, Zelena akcija, Baza za radničku inicijativu i demokratizaciju, Nezavisni hrvatski sindikati, Savez samostalnih sindikata Hrvatske, Matica hrvatskih sindikata, Hrvatska udruga radničkih sindikata, Udruga radničkih sindikata Hrvatske


23.01.14. 15:10