FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Izvještaj s tribine "Strategija prometnog razvoja Grada Zagreba"

Tijekom izlaganja su g. Ključarić i g. Juretić iznijeli podatak da je još krajem prošle godine izrađena „Prostorno-prometna studije razvoja cestovnog i željezničkog prometnog sustava Grada Zagreba i šire okolice“ te da su jedni od glavnih izrađivača studije Institut građevinarstva Hrvatske i Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu

Zelena akcija je jučer u Novinarskom domu u 18 sati povodom Europskog tjedna mobilnosti organizirala tribinu „Strategija prometnog razvoja Grada Zagreba“. Na tribini su uvodna izlaganja održali Marijan Ključarić (načelnik Odjela za promet Grada Zagreba), Dubravko Baričević (zamjenik direktora ZET-a), Tihomir Jukić (profesor na Katedri za urbanizam Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu), Zoran Klarić (stručni suradnik Instituta za turizam i dekan Zagrebačke škole za menadžment), Stjepan Juretić (direktor Gradsko-prigradskog putničkog prijevoza HŽ-a) i Bernard Ivčić (voditelj Transportnog programa Zelene akcije).

Postavlja se pitanje zašto se tako dugo čeka s javnom prezentacijom te studije, te kakav je njen sadržaj? Neprihvatljivo je da se studija drži u tajnosti, a da se u isto vrijeme u javnosti selektivno barata s određenim podacima iz te studije. Zbog toga pozivamo Grad Zagreb da što skorije javno prezentira navedeni dokument i otvori javnu raspravu.
Na tribini su bili predstavljeni i zaključci nove publikacije Zelene akcije „Kamo putuje Zagrebački promet?“

S poštovanjem
Bernard Ivčić, Voditelj transportnog programa Zelene akcije, 099/314 9138

Tribina je održana zahvaljujući financijskoj potpori Regionalne zaklade za lokalni razvoj „Zamah“ u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.


Autor: Jagoda Munić

22.09.09. 02:00