FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Vijesti: Izvješće sa godišnje skupštine Europske banke za obnovu i razvoj, 08.06.2005

EBRD daje sredstva za nekoliko projekata u Hrvatskoj, kao što su postrojenje za obradu otpadnih voda u Zagrebu i Karlovcu, te za dio autoceste Rijeka-Zagreb.
Ebrd2005

Beograd, 22-23. svibnja 2005.
Europska banka za obnovu i razvoj
(EBRD) jedna je od najvažnijih međunarodnih financijskih institucija i daje sredstva za nekoliko projekata u Hrvatskoj, kao što su postrojenje za obradu otpadnih voda u Zagrebu i Karlovcu, te za dio autoceste Rijeka-Zagreb. Iz dosad viđenog, postoji veliki jaz između očekivanih pozitivnih efekata projekata i stvarnih učinaka na građane i okoliš.

Pippa Gallop, naša predstavnica unutar mreže CEE Bankwatch, otišla je na godišnju skupštinu EBRDa u Beograd kako bi izrazila zabrinutost oko izvedbe postrojenja za preradu otpadnih voda u Zagrebu, rehabilitacije odlagališta otpada Jakuševac u Zagrebu, i planirane gradske spalionice otpada u Zagrebu.

Studije slučaja postrojenja za obradu otpadnih voda i odlagališta otpada, dostupne su ovdje (PDF) na engleskom jeziku, a uskoro ćemo imati i neke informacije na hrvatskom.

Namjera nam je, u suradnji s mrežom CEE Bankwatch, povećati razinu nadzora međunarodnih financijskih institucija u Hrvatskoj. Molim Vas da kontaktirate našu predstavnicu ako trebate bilo kakvu pomoć, ili ako posjedujete informacije koje bi mogle biti zanimljive.

VIŠE INFORMACIJA I DETALJNIJI KONTAKT U POVEZANIM DOKUMENTIMA


Autor: Zelena akcija

08.06.05. 02:00