FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

HDZ povećanje obuhvata golfa na Srđu nastoji zamaskirati preuzimanjem zasluga za zaustavljanje projekta HE Ombla Priopćenje

U nevjerojatnom priopćenju dubrovačkog HDZ-a ta je stranka pokušala preuzeti zasluge za zaustavljanje projekta izgradnje HE Ombla koji je upravo ona pokrenula i godinama gurala.
Reket_ne_golf

Iako je notorna činjenica da se upravo HDZ-ova vlast hvalila projektom HE Ombla kao jednim od svojih glavnih investicijskih projekata te čak i prozivala druge zbog usporavanja realizacije tog projekta, sada tvrde da su upravo oni zaslužni što je taj za okoliš štetan, a ekonomski neisplativ projekt za koji su odbijene sve dozvole, zaustavljen.

“HDZ tvrdi da je zaustavio projekt HE Ombla unatoč činjenici da je upravo HDZ-ova vlast dogovorila s EBRD-jem kredit za realizaciju ovog projekta, a projekt je zaustavljen kada je EBRD kredit suspendirao na temelju žalbe Zelene akcije, Bankwatcha i incijative Srđ je naš” kaže Enes Ćerimagić iz Zelene akcije.

“Cijelo to vrijeme HDZ se nije udostojio sudjelovati na tribinima o ovom projektu koje su aktivisti, koje sada usput spominju, uporno organizirali. Istovremeno vršili su pritisak na vlastite članove, te neke i natjerali na odlazak iz stranke, jer su se usudili usprotiviti ovom HDZovom projektu.

Ovu naizgled samoubilačku tvrdnju iz priopćenja HDZ-a može se shvatiti tek kad se zna da je istovremeno s brisanjem HE Omble iz prostornog plana HDZ omogućio ponovno vraćanje projekta na Srđu u obuhvat od 310 hektara unatoč presudi Visokog upravnog suda iz 2014. godine koji je takvo povećanje ukinuo. Od Bosnića i Sanadera do Dobroslavića i Frankovića HDZ gura projekt na Srđu, a sada to gaženje referendumske volje 10.000 Dubrovčana koji su se izjasnili protiv projekta, pokušava zamaskirati brisanjem projekta HE Ombla kojemu su ionako uskraćene sve dozvole” zaključuje Đuro Capor iz inicijative Srđ je naš.

Linkovi na medijske napise:

https://www.slobodnadalmacija.hr/dalmacija/dubrovnik/clanak/id/123569/dan-dubrovnika-kosor-obecala-gradu-modernu-luku-trafostanicu-plat-i-he-ombla

http://www.hdz.hr/vijest/nacionalne/glavni-tajnik-hdz-branko-bacic-skandalozna-je-vladina-lakoca-napustanja-vaznih


16.03.19. 11:04