FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Zagreb je europska prijestolnica smeća zahvaljujući Bandiću! Vijest

Aktivisti_kinje Zelene akcije danas su u centru Zagreba informirali građane_ke o problemima s otpadom u Zagrebu i održivim rješenjima u sklopu kampanje Zagreb: europska prijestolnica smeća.
Dsc_0075

U sklopu akcije aktivisti_kinje su dijelili letke s informacijama o glavnim problemima Zagreba - lošim sustavom odvajanja i nedostupnim i pretrpanim spremnicima bez kontrole, Jakuševcu, planiranom spaljivanju, ilegalnim deponijima te nezakonitoj i nepravednoj naplati, kao i o održivim rješenjima kroz sustav odvajanja, recikliranja i pravedne naplate po količini.

Da podsjetimo, zbog neadekvatnog sustava odvojenog prikupljanja otpada Europska komisija je u svom izvještaju iz 2015. Zagreb smjestila na posljednje mjesto od 28 glavnih gradova EU u odvajanju i recikliranju otpada.

Gradu kronično nedostaje kvalitetan Plan gospodarenja otpadom te zahtijevamo da ga hitno donese slušajući glas građana_ki i stučnjaka koji godinama upozoravaju na neodrživ sustav. Za to ćemo se nastavit zalagati i educirati građane_ke te ih poticati da se bore za svoja prava koja im Grad godinama ne omogućuje.

Fotografije s akcije pogledajte ovdje, a više o kampanji Zagreb - europska prijestolnica smeća na web i facebook stranicama.

--

Ova aktivnost realizira se u okviru projekta "Otvoreno i transparentno upravljanje komunalnim uslugama i prostornim resursima - COMMUN-SENSE", koji financira Europska unija u sklopu I. komponente programa IPA, a sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Za sadržaj odgovara isključivo Zelena akcija i isti se ne može smatrati stavom Europske unije niti Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


08.11.17. 13:36