FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Tribina: Zagreb - od prijestolnice smeća do zelene metropole Najava

Pozivamo sve građane_ke da dođu na javnu tribinu o gospodarenju otpadom u Zagrebu koju Zelena akcija organizira u velikoj dvorani Novinarskog doma u Zagrebu (Perkovčeva 2) u srijedu 17. svibnja od 10:30 do 13:30 sati.
Webbbbbbbbbbbbbb

S obzirom na brojne probleme s otpadom koji godinama štete građanima_kama i okolišu te potrebu hitnog rješavanja istih, na tribinu smo pozvali kandidate_kinje za gradonačelnika_cu Zagreba kako bi se javnost prije lokalnih izbora upoznala s pojedinim segmentima politike gospodarenja otpadom i rješenjima za koja se zalaže budući_a gradonačelnik_ca.

Zbog neadekvatnog sustava odvajanja i recikliranja te odlaganja velikih količina otpada na odlagalište Jakuševec, Zagreb je najgora metropola EU u gospodarenju otpadom. Status europske prijestolnice smeća najviše pogađa građane i građanke koji se svakodnevno suočavaju s brojnim problemima - od smeća na ulicama, smrada s odlagališta, zagađenja voda u blizini ilegalnih odlagališta, požara u postrojenjima koja obrađuju otpad itd. te uz sve to još plaćaju i nepravedne i nametnute mjesečne račune koje sudovi proglašavaju nezakonitima. Istovremeno, Zagreb nema niti važeći Plan gospodarenja otpadom koji bi usmjerio sustav za naredni period te se sve mjere donose neplanski i ne donose potrebne rezultate.

Kako riješiti problem Jakuševca? Kako uspostaviti kvalitetan sustav odvajanja otpada? Kako uvesti pravednu naplatu odvoza otpada? Koja su rješenja bolja od spalionice otpada? Kako stati na kraj požarima u CIOS-u i ilegalnim odlagalištima poput Ježdovca? - Samo su neka od pitanja na koja će prisutni kandidati_kinje za gradonačelnika_cu na tribini dati svoje prijedloge rješenja.

Tribinu će moderirati Mladen Iličković, urednik emisije Eko zona te će biti medijski popraćena. Kandidati_kinje će nakon međusobne rasprave odgovarati i na pitanja prisutnih građana. Za građane_ke koji ne mogu prisustvovati organizirat ćemo i online prikupljanje pitanja putem društvenih mreža.

Dolazak na tribinu potvrdili su:
Tomislav Tomašević, kandidat za gradonačelnika platforme Zagreb je NAŠ
Slaven Dobrović, u ime kandidata za gradonačelnika Marka Sladoljeva iz platforme MOST nezavisnih lista
Ivan Lovrinović, kandidat za gradonačelnika koalicije Živi zid i Promijenimo Hrvatsku
Mirko Budiša, u ime nezavisne kandidatkinje za gradonačelnicu Sandra Švaljek

Čekamo potvrde i ostalih kandidata_kinja

Više detalja i novosti na facebook eventu: http://bit.ly/2qj4BSJ


15.05.17. 13:00