FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Sudska odgoda poskupljenja pohvalna, ali presude još nema, a Bandićev kaos sa smećem se nastavlja! Svi na prosvjed! Vijest

Na pritisak građana i građanki te pojedinih odgovornih gradova i općina Ustavni sud je privremeno obustavio primjenu dopunjene Uredbe o gospodarenju komunalnim otpadom pa će cijene zbrinjavanja otpada privremeno ostati nepromijenjene u svim gradovima, pa tako i u Zagrebu. Time je Ustavni sud opalio pljusku Bandiću i spriječio ga u pokušaju nove besramne pljačke građana. Međutim, puno je razloga zbog kojih se mora nastaviti pritisak građana i građanki.
49167673456_fc4f52e534_k

Prvo, ovo je privremena odgoda i još nema konačne presude te smo sigurni da Bandić neće na tome stati. Također, dosadašnje cijene u Zagrebu su također nepravedne te nisu u skladu sa Ustavom i Zakonom o održivom gospodarenju otpadom! Cijene su fiksne i nametnute te ne poštuju zakonsko načelo po kojem oni koji se trude odvajati otpad moraju za to biti nagrađeni, a ne plaćati isto kao netko tko se neodgovorno ponaša i proizvodi puno smeća. 

Osim cijene, i ostatak zagrebačkog sustava je u neredu - sustav odvojenog prikupljanja je nefunkcionalan, otpad se ne odvozi redovito, Zagreb nema potrebna postrojenja te skupo plaća privatnicima oporabu itd. itd.

Dakle, ovo je kap u moru Bandićevih muljaža sa smećem.  Stoga pozivamo sve građane i građanke na sutrašnji prosvjed na Trgu bana Jelačića! Nastavimo pritisak za temeljite promjene kompletnog sustava! 

Vidimo se sutra u 16h na Trgu bana Jelačića!


31.01.20. 12:55