FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Vijesti: Spalionica bez poštivanja negativnog mišljenja struke?, 03.11.2005

Zelena Akcija traži od Gradonačelnika Bandića da poštuje stručno i javno mišljenje Na temelju izjava u javnosti da Grad Zagreb planira izgraditi spalionicu komunalnog otpada, usprkos nedavnom odbacivanju studije utjecaja na okoliš Ministarstva za zaštitu okoliša i prostornog uređenja (MZOPU), Zelena akcija je danas poslala otvoreno pismo gradonačelniku Milanu Bandiću zahtjevajući da ne preskače postojeće procedure za odobrenje takvog projekta.
Smece_u_sumi_640x480

Zelena Akcija traži od Gradonačelnika Bandića da poštuje stručno i javno mišljenje

Na temelju izjava u javnosti da Grad Zagreb planira izgraditi spalionicu komunalnog otpada, usprkos nedavnom odbacivanju studije utjecaja na okoliš Ministarstva za zaštitu okoliša i prostornog uređenja (MZOPU), Zelena akcija je danas poslala otvoreno pismo gradonačelniku Milanu Bandiću zahtjevajući da ne preskače postojeće procedure za odobrenje takvog projekta.

Zelena akcija je kritizirala cijeli projekt zbog velikog broja manjkavosti, npr. nepostojanje rješenja za toksični otpad nastao spaljivanjem. Velik dio tih manjkavosti naveden je i u izjavi Komisije za okoliš MZOPU koja je ocjenjivala studiju utjecaja na okoliš. Bez obzira na navedeno, mediji su nedavno prenijeli da Grad Zagreb ne prihvaća zaključke Komisije i da će tražiti pomoć Vlade za nastavak projekta.

Zelena akcija je vrlo nezadovoljna ovim očitim pokušajem da se zanemari mišljenje javnosti i struke te da se preskoče postojeće zakonske procedure.

Za više informacija:
Kontakt: Jagoda Munić, 01/4813 097, [email protected]


Autor: Zelena akcija

03.11.05. 02:00