FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Održana radionica recikliranja i kompostiranja Vijest

U sklopu Aktivnosti 2. Praktični program radionica o održivom razvoju, 11. veljače je u Školi primijenjene umjetnost i dizajna u Zagrebu održana online "Radionica recikliranja i kompostiranja".
Naslovna_tumbnail

Nakon održanog predavanja putem ZOOM platforme, koje je pripremila Ana Marija Mileusnić iz Zelene akcije, učenici_e su u školi nastavili s izradom vlastitih kućnih kompostera uz pomoć Ane i svojih profesora.

Na radionici je sudjelovalo 35 učenika i profesora, a cilj je bio stjecanje znanja o "Reuse, Reduce, Recycle" principu, ali i praktičnih vještina kroz "uradi sam". Kombinacijom predavanja i radionice, učenici i učenice unaprijedili su shvaćanje o nužnosti pravilnog zbrinjavanja otpada u vlastitom kućanstvu te kako osobna odgovornost kroz vlastiti angažman oko smanjenja nastanka otpada pomaže održivom razvoju.

Učenici su na kraju radionice kantu za kompostiranje, koju su sami pripremili, mogli ponijeti kući za korištenje u svom domaćinstvu. Dio kanti koji je ostao postavljen je po učionicama kako bi učenici mogli kompostirati biootpad koji nastane za vrijeme nastave.

Na ovoj poveznici možete poslušati Anino predavanje, a ovdje pogledajte video priručnik za kompostiranje u kojem su sudjelovali učenici i učenice Škole za primijenjenu umjetnosti i dizajn - ŠPUD.

Pročitajte i letak u kojem je objašnjeno kompostiranje.

**Ova je aktivnost nastala u sklopu projekta "Škole održivosti - obrazovanjem do aktivnog građanstva i društvene jednakosti". Program sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Stajališta u ovom programu isključiva su odgovornost Zelene akcije i ne odražavaju nužno stajališta Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.


02.03.21. 13:48