FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Europski tjedan smanjenja otpada: Održana radionica izrade kreativnih platnenih vrećica Izvještaj

Povodom “Europskog tjedna smanjenja otpada” (17. - 25.11.2018.), Zelena akcija je u suradnji sa socijalnom zadrugom Humana Nova organizirala radionicu izrade kreativnih platnenih vrećica od starih majica te prikupljanje viškova tekstila od građana i građanki.
3

U sklopu radionice aktivisti_kinje Zelene akcije i zadruge Humana Nova na radionici su građane_ke podučili vještinama izrade personaliziranih platnenih vrećica koje su oni ponijeli sa sobom za uporabu umjesto jednokratnih plastičnih vrećica. Vrećice su oslikane ručno ili metodom sitotiska koju su aktivisti_kinje demonstrirali prisutnim građanima_kama.

Europski tjedan smanjenja otpada” (European Week for Waste Reduction, 17. - 25.11.2018.) inicijativa je koja promovira jednotjednu provedbu aktivnosti o podizanju svijesti o nužnosti smanjenja otpada i ponovne uporabe, koji nas potiču da o otpadu počnemo razmišljati kao isplativom i održivom resursu iz kojeg ponovno možemo proizvesti korisne stvari, i samim time smanjiti njegovu količinu i nastajanje. Aktivnosti inicijative namijenjene su široj publici poput javnih uprava, privatnih tvrtki, civilnog društva, kao i samim građanima.

Zelena akcija redovito se svake godine uključuje u aktivnosti Europskog tjedna smanjenja otpada te poziva građane i građanke da izbjegavaju štetne jednokratne plastične proizvode i umjesto njih koriste višekratne alternative poput platnenih vrećica, košara, staklenih i alu boca itd.


21.11.18. 14:46