FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Bez vrećice, molim! – Uključite se u online akciju Najava

Pozivamo sve građane_ke da nam šalju fotografije uspješno obavljenih kupovina u kojima su umjesto štetnih plastičnih koristili platnene vrećice. Akciju pokrećemo na Dan bez plastičnih vrećica i trajat će do petka 7.7.
Img_0235

Prosječno se u Hrvatskoj godišnje po stanovniku potroši oko 400 plastičnih vrećica godišnje, a tu količinu moramo sukladno obavezama prema EU smanjiti za 10 puta do 2025. Zbog toga je potrebno smanjiti potrošnju i proizvodnju plastičnih vrećica te se okrenuti okolišno prihvatljivim platnenim vrećicama, kompostabilnim vrećicama i košarama koje se mogu višekratno upotrebljavati i ne štete okolišu.

Molimo vas da svoju kupovinu s nekim od navedenih alternativa plastičnim vrećicama fotografirate i fotografije objavite na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram) uz #bezvrećicemolim i označite Zelenu akciju* ili nam pošaljete fotografije izravno na [email protected]

Želimo pokazati  građanima da postoji okolišu prihvaljiva alternativa za plastične vrećice te izvršiti pritisak na nositelje vlasti da hitno osiguraju provedbu brojnih mjera koje bi građane_ke demotivirale od korištenja, a proizvođače od proizvodnje plastičnih vrećica. Najbolje fotografije javno ćemo koristiti u tu svrhu, bez navođenja vaših imena.
Uključite se u ovu online akciju i recimo plastičnim vrećicama jasno i glasno - „Ne, hvala!“

* Za Facebook profil molimo vas da post bude javan (što možete napraviti putem kotačića pokraj tipke „objavi“ dok pišete status). Za Instagram i Twitter vaš profil mora biti javan.
Računi Zelene akcije su:
Facebook
Instagram

Twitter


03.07.17. 17:14