FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Anti-konzumerističko druženje i ormarić razmjene Vijest

Jučer smo u Zelenoj akciji, sa socijalnom zadrugom Humana Nova, organizirali_e anti-konzumerističko druženje naziva: “Oh, ružnog li pulovera!”. Također, postavili smo ormarić razmjene koji će biti mjesto razmjene korisnih dobara.
1

Cilj antikonzumerističkog druženja, uz jačanje veza između prijateljskih/partnerskih organizacija, bio je pružanje određene vrste otpora konzumerističkim nasrtajima u obliku štandova, popusta i šoping manije koji nas potiču da kupujemo stvari koje nam ne trebaju. Druženjem smo pokazali_e da nam za lijep i topao ugođaj ne trebaju nužno nove stvari koje će nam se prvo gomilati, a kasnije završiti u smeću, već da možemo iskoristiti naš (i tuđi) otpad i kreativnim metodama napraviti nešto novo od njega. Bilo nam je jako lijepo i voljele_i bismo da takav tip druženja postane tradicionalan kako bismo promijenili trendove koje nam nameće konzumeristička kultura. 

Ormarić razmjene svakim radnim danom od 9h do 17h u prostoriji Zelene akcije (na ulazu u zgradi) biti će mjesto razmjene korisnih dobara. Pronađite doma korisnu i upotrebljivu stvar koju više ne koristite, a mogla bi nekome poslužiti. Donesite ju i ostavite u ormariću. Ako pritom vidite nešto što vama treba, slobodno uzmite! Postavljen na Sv. Nikolu, ormarić nas podsjeća da ne moramo kupovati nove stvari, niti bacati one funkcionalne koje nam više ne trebaju, jer se uvijek može pronaći nova svrha ili osoba kojoj baš to treba.

Ne stvarajmo smeće, ostvarujmo razmjene!

Fotografije sa druženja nalaze se ovdje.


07.12.18. 13:27