FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Pozivamo vas na tribinu "Kako u Zagrebu reciklirati otpad, a ne loše ideje?" Najava

Pozivamo Vas na javnu tribinu Kako u Zagrebu reciklirati otpad, a ne loše ideje? u organizaciji Zelene akcije. Tribina će se održati u ponedjeljak 16. lipnja 2014., u Zagrebu, u Leksikografskom zavodu Miroslav Krleža, Frankopanska 26 (ulaz iz Prilaza Gjure Deželića 2), od 10 do 12.30 sati.
Img_2194

Europska legislativa o otpadu, kao i domaći Zakon o održivom gospodarenju otpadom, propisuje niz ciljeva i obaveza, rokovi za njihovo ispunjenje su sve bliže, a sustav gospodarenja otpadom u Zagrebu zapostavljen je već desetljećima. Na kojem stupnju hijerarhije se nalazi sustav u Zagrebu, u kojoj je fazi izrada Plana gospodarenja otpadom, treba li  Zagrebu spalionica otpada, jesu li sagledani domaći i strani primjeri dobre prakse, planiraju li se najbolja moguća rješenja koja poštuju zahtjeve EU i novog Zakona, samo su neka od pitanja kojih će se uvodničari dotaknuti.

Uvodna izlaganja će održati:

  • Marijan Maras (Gradski ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj, Zagreb, pročelnik) – očekujemo potvrdu
  • Bernard Ivčić (Zelena akcija, Zagreb, predsjednik)
  • Igor Petek (SNAGA d.o.o., Ljubljana, savjetnik direktora)
  • Marijan Galović (Institut za ruralni razvoj i ekologiju, Gradec, potpredsjednik)
  • Saša Avirović (ČAKOM d.o.o., Čakovec, voditelj tehničkog sektora)
  • Slaven Dobrović (Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb, izvanredni profesor i voditelj Katedre za inžinjerstvo vode i okoliša)
  • Predstavnik Ministarstva zaštite okoliša i prirode (očekujemo potvrdu dolaska)

Nakon uvodnih izlaganja uslijedit će rasprava.

Moderatorica tribine bit će Željka Leljak Gracin (Zelena akcija, voditeljica programa Pravo okoliša)

Ova javna tribina održava se u sklopu projekta Podrška u prijenosu okolišnih politika – STEP kojeg udruge Zelena akcija iz Zagreba, Žmergo iz Opatije, i Eko Pan iz Karlovca provode uz financijsku potporu Europske unije i Ureda za udruge Vlade RH.


10.06.14. 15:10