FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Privremeno završena blokada Varšavske Priopćenje

Nakon više od tri i pol godine konačno su dvije institucije, DORH i Ministarstvo kulture, reagirale na prijave Prava na grad i Zelene akcije i potvrdile nezakonitosti u projektu "Cvjetni".
Urbanizam

Program: Urbanizam

U suradnji
Png
Vars_od_skela

U priopćenju DORH-a navodi se službeni dokument Ministarstva kulture prema kojem postoje odstupanja u prostorno-planskim dokumentima vezano za mogućnost povećanja izgrađenosti u dvorišta bloka i denivelacije, tj. izgradnje rampe, u Varšavskoj ulici. Gradski zavod za zaštitu spomenika kulture i prirode dao je neistinitu suglasnost da su izmjene GUP-a vezane uz povećanje izgrađenosti u bloku i rampu u Varšavskoj u skladu s Konzervatorskom podlogom. Upravo su te izmjene GUP-a bile nužne za kasnije donošenje Detaljnog plana uređenja i izdavanje svih dozvola za projekt "Cvjetni".

Ohrabreni ovim očitovanjem institucija, završavamo s jednom fazom naše borbe u kojoj smo svojim tijelima štitili Varšavsku i prelazimo u drugu fazu u kojoj ćemo nadgledati i vršiti pritisak na mjerodavne institucije da se slučaj Varšavske raščisti do kraja. Iz Varšavske odlazimo privremeno te ćemo u slučaju početka bilo kakvih radova u ulici pozvati građane na nove blokade.


21.06.10. 19:09