FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Benzinska se napokon seli iz Horvaćanske!

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog poglavarstva konačno je, na veliku radost stanovnika Horvaćanske ulice, izglasana odluka o ponudi zamjenske lokacije izvođaču radova koji je na spornoj zelenoj površini trebao izgraditi benzinsku crpku.
Urbanizam

Program: Urbanizam

Bandic1

Vidljivo sretni građani koji su se uz potporu Zelene akcije više mjeseci borili protiv njene izgradnje najavili su proslavu povodom uspješnog okončanja njihove borbe za čist i zdrav okoliš.

Ova odluka je došla zaista u zadnji tren jer su očajni građani bili spremni na drastične akcije poput blokade prometnica kako bi se izborili za svoja prava. Naime, nakon višemjesečnog onemogućavanja izgradnje crpke, građanska inicijativa je poslala ultimatum gradskim vlastima - ili će ovaj problem doći na dnevni red skupštine ili će oni blokirati Horvaćansku ulicu. Izgleda da je takva strategija uspjela jer je po završetku, po riječima predsjedavajućeg Milana Bandića, jedne od najburnijih i najdužih sjednica do sada, on sam došao građanima saopćiti sretnu vijest.

"Zelena akcija dijeli s građanima Horvaćanske njihovu radost jer mi smo ih od početka svesrdno podražavali u njihovoj borbi za pravo na čist i zdrav okoliš. Njihova pobjeda je i naša pobjeda. Nadamo se da će se nakon rješavanja ove sporne lokacije gradska vlast pozabaviti i sa ostalih 11" - rekao je tom prilikom Silvio Ivičić, osoba za medije Zelene akcije.


Autor: Zelena akcija

16.10.03. 21:00