FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Održan prvi klimatski kamp Udruženja Super zeleno u Srbiji Izvještaj

Od 4. do 8. listopada 2016. godine u Specijalnom rezervatu prirode „Zasavica“ pored Sremske Mitrovice održan je prvi Super Zeleni klima kamp u organizaciji Udruženja Super zeleno na kojem je kao predavačica sudjelovala Marija Mileta iz Zelene akcije.
14695384_10210733289907103_1660739314177025141_n1

Tokom pet dana u divnom okruženju rezervata na kampu je boravilo 14 sudionika/ca – studenata/ica s različitih fakulteta u Srbiji i deset predavača iz državnih institucija, organizacija civilnog društva i akademskih ustanova u Srbiji i Hrvatskoj.

Kamp je počeo vožnjom brodom po rezervatu i upoznavanjem s osnovnim podacima o značaju i biološkoj raznolikosti same Zasavice.

U narednim danima, glavne teme o kojima se učilo i raspravljalo bile su klimatske promjene, klimatska pravda i klimatski pokret, prljavi i ekološki izvori energije, utjecaj poljoprivrede na planet i alternativni načini proizvodnje hrane, ugljični i ekološki otisak, ekoaktivizam i održiva mobilnost, a na samom kraju je održana umjetničko-kreativna radionica. Pored predavanja, debata i radionica, jedno popodne smo proveli na obližnjoj organskoj farmi gde smo se upoznali s ekološkim načinom proizvodnje hrane.

Zadnjeg dana kampa napravljena je grupna fotografija svih sudionika/ca i organizatora, zajedno s transparentom „Solidarity with Haiti“ (Solidarnost s Haitijem) s ciljem iskazivanja solidarnosti sa stradalim i ugroženim stanovništvom naroda Haitija kojih je tih dana pogodio uragan Metthew. Ta akcija je takođe bila dio globalne kampanje „Reclaim Power“ koja se odvijala tijekom listopada.

Originalan izvještaj s kampa možete pročitati na poveznici.


31.10.16. 14:29