FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Zelena akcija vas poziva na izložbu i projekciju filmova o održivosti u svakodnevnom životu Najava

Zelena akcija vas poziva na izložbu studentskih radova i projekciju filmova produciranih u sklopu projekta „Uradi-sam alati za održivu budućnost”, koja će se održati u petak, 27.3., u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu.
Vlcsnap-2015-03-23-18h52m11s143

Događanje počinje u 18:00 projekcijom triju dokumentarnih filmova koji su producirani kao dio ovog projekta. Teme dokumentaraca koji su tokom prošle i početkom ove godine snimani u cijeloj Hrvatskoj jesu održiva energetika, gospodarenje otpadom, i održivi transport. Dokumentarci nastoje ukazati na rješenja za ekološke probleme povezane uz svaku od gore spomenutih djelatnosti - kako ona koja je moguće primijeniti na osobnoj razini, tako i ona koja zahtijevaju širu društvenu akciju.

Na izložbi koja se otvara u 20:00 sati moći ćete vidjeti jednostavna tehnička rješenja koja su u sklopu aktivnosti nazvane „Laboratorij za uradi-sam održivost” četiri grupe studenata razvijale od rujna prošle godine pa do danas. Svrha je svih ovih rješenja olakšati održivo, odnosno za okoliš što manje štetno obavljanje različitih svakodnevnih aktivnosti  kao što su  transport, uzgoj hrane ili postupanje s otpadom.  Na izložbi ćete također moći pogledati i fotografije koje dokumentiraju ostale aktivnosti proveđene kao dio projekta, poput radionica samogradnje kolektora i kompostera te  besplatne radionice za samopopravak bicikala (Biciklopopravljaone). Na otvorenju izložbe nastupit će mješoviti ženski zbor LeZbor!

Program događanja

18:00 – 19:30 Projekcija dokumentarnog serijala „Obrisi održive budućnosti”

  • 18:00    Dokumentarni film o obnovljivim izvorima energije
  • 18:30    Dokumentarni film o gospodarenju otpadom
  • 19:00    Dokumentarni film o održivom transportu

20:00 Otvorenje izložbe studentskih projekata razvijanih u sklopu „Laboratorija za uradi-sam održivost”.

***

Projekt „Uradi sam alati za održivu budućnost” Zelena akcija provodila je uz potporu zaklade Deutsche Bundesstiftung Umwelt


23.03.15. 19:15