FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss

Info-centar Zelene akcije

Info-centar Zelene akcije ostvaruje direktnu komunikaciju s građanima i građankama o pitanjima zaštite okoliša i djelovanju Zelene akcije. Također, organizira različite edukativne programe (predavanja i radionice) usmjerene na najširu javnost.

više

Pozivamo vas na posljednje predavanje ovogodišnjeg Jesenskog ekoseminara

Img_9768
U utorak 20.11. s početkom u 20:00 sati održat će se posljednje predavanje ovogodišnjeg Jesenskog ekoseminara Zelene akcije. Tema predavanja je Napuštanje fosilnih goriva i tranzicija u post-karbonsko društvo.

Predavanja u predposljednjem tjednu Jesenskog ekoseminara!

Perma
Ulazimo u pretposljednji tjedan Jesenskog ekoseminara. Ovaj tjedan manje ćemo se baviti problemima, a mnogo više rješenjima. I to praktičnim rješenjima od kojih veliki dio možete primjeniti sami, ovdje i sada. Teme predavanja su uradi-sam održivost i permakultura. Sva predavanja na ekoseminaru su besplatna i otvorena za sve građane, a dešavaju se u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu). Nije potrebna prethodna najava dolaska. Više o predavanjima u nastavku.

I ovaj tjedan nova predavanja na Jesenskom ekoseminaru Zelene akcije

Ekoseminar
Ovaj tjedan na Jesenskom ekoseminaru možete poslušati predavanje o Pravu okoliša i aktivizmu te predavanje o Globalizaciji i okolišu. Sva predavanja na ekoseminaru su besplatna i otvorena za sve građane, a dešavaju se u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu). Nije potrebna prethodna najava dolaska.
05.11.12. 14:33
Info-centar Zelene akcije

Treći tjedan Jesenskog ekoseminara Zelene akcije

Ekoseminar
S obzirom da je u četvrtak blagdan Svih svetih, predavanja Jesenskog ekoseminara će se u ovom prazničnom tjednu održavati u ponedjeljak i utorak. Desila se i manja promjena u prvobitnom rasporedu pa će se predavanje o zaštiti voda održati u ponedjeljak, 29. listopada, a predavanje o održivom prometu u utorak, 30 listopada. Sva predavanja su besplatna i otvorena za sve, bez potrebe prethodne najave. Održavaju se u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu. Više u nastavku.

Nova predavanja na Jesenskom ekoseminaru Zelene akcije

Ekoseminar
U sklopu jesenskog ekoseminara Zelene akcije ovaj tjedan organiziramo predavanja o zaštiti prirode i o gospodarenju otpadom. Sva predavanja na ekoseminaru su besplatna i otvorena za sve, dešavaju se u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu), te nije potrebna prethodna najava dolaska.

Jesenski ekoseminar Zelene akcije uskoro počinje!

Ekoseminar
U utorak 16. listopada održat će se prvo predavanje ovogodišnjeg, šesnaestog po redu, tradicionalnog Jesenskog ekoseminara zelene akcije.
03.10.12. 22:38
Info-centar Zelene akcije

Poziv na projekciju dokumentarca "U tranziciji 1.0"

Slide3
Pozivamo vas na projekciju dokumentarnog filma "U tranziciji 1.0", prvog filma o tranzicijskom pokretu, snimljenog od strane ljudi koji ga upravo žive i provode u svojoj zajednici. Tranzicijski pokret je odgovor zajednica diljem svijeta na globalne probleme poput naftnog vrhunca (Peak oil) i klimatskih promjena, na kreativan, maštovit i humorističan način, kroz održivu izgradnju lokalnih gospodarstva i zajednice. Projekcija će se održati u četvrtak, 17. svibnja, s početkom u 20:00 sati, u prostorijama Info centra Zelene akcije (frankopanska 1, u dvorištu).
14.05.12. 19:33
Info-centar Zelene akcije

Poziv na 72-satni tečaj permakulture u Zelenoj akciji

72hrs_za_plakat
Permakultura je više od organske poljoprivrede. Riječ je o jednoj od malobrojnih zaista izvedivih "zasuči rukave" alternativa društvenim i ekonomskim problemima kojima svjedočimo svakim danom sve više. Permakultura je zaokružen komplet disciplina, koja nadahnjuje ljude na šest kontinenata već 40-ak godina. 72-satni tečaj permakulture standardiziran je širom svijeta i predstavlja najbolji stimulans za početak praktičnog bavljenja permakulturom.
24.04.12. 18:30
Info-centar Zelene akcije

Poziv na aktivnosti Zelene akcije povodom Dana planeta Zemlje 2012

Zemlja2
Dan planeta Zemlje se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja kako bi se širom svijeta mobilizirala javna podrška zaštiti okoliša. Zelena akcija obilježava Dan planeta Zemlje od 1997. godine na način da u hrvatskoj javnosti pojača svijest o jednoj prioritetnoj okolišnoj temi. Ove godine smo odlučili Dan planeta Zemlje posvetiti eko - aktivizmu i obrazovanju za održivi razvoj u skladu sa ovogodišnjom kampanjom mreže Earth Day Network pod nazivom "Milijardu zelenih djela".
20.04.12. 12:27
Info-centar Zelene akcije

Poziv na tribinu „Klupa u gradu“

1postozagrad1
Tribina će se održati u četvrtak, 22. ožujka 2012. s početkom u 20 sati u prostorima Zelene akcije, Frankopanska 1 (dvorište). Gošća tribine je antropologinja Sonja Leboš, a voditelj Saša Šimpraga.

Poziv na okrugli stol o svjetlosnom onečišćenju

Svjetlosno2
S početkom ove godine na snagu je stupio Zakon o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja, čime je Hrvatska postala prva europska zemlja koja je ovom problemu posvetila posebni Zakon. O očekivanjima koja od primjene Zakona imaju njegovi inicijatori i sukreatori saznajte na okruglom stolu koji će se održati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, u dvorištu) u srijedu 14. ožujka, s početkom u 19:00 sati.

Pozivamo vas na predavanje “Sedam veličanstvenih vrela našeg dinarskog krša”

I-ide-dalje
Predavanje će biti popraćeno fotografijama i video snimkama, a bavit će se fenomenom krša i njegovom zaštitom, speleologijom kao sportskom i znanstvenom djelatnosti te mogućnostima edukacije i istraživanja u našem kršu.

Arktik / predavanje i fotografije

Medjed
Početkom ljeta fotograf i aktivist Zelene akcije Luka Tomac je, zajedno s internacionalnom grupom od 50-ak znanstvenika, aktivista i studenata koji se bave problematikom klimatskih promjena, sudjelovao na znanstveno-edukativnom putovanju Arktikom u organizaciji British Councila i Programa za okoliš Ujedinjenih naroda.
13.09.11. 02:07
Info-centar Zelene akcije

Nastavljamo s "opuštenim programom" u Info centru Zelene akcije. Ovaj petak: putopisna prezentacija s izleta u Gruziju.

Gergeti_panorama-manja-slova
I u predstojećoj sezoni jesen-zima očekujte povremene, neredovite, ničim izazvane, i mučke napade opuštenog kulturno-umjetničko-informativnog programa u Info centru Zelene akcije. Prvi događaj nakon ljetne stanke održat će se već ovaj petak (9.9.2011.)
06.09.11. 15:05
Info-centar Zelene akcije

Projekcija filma "Speed of Life"

Speed-of-life
Pozivamo vas da danas (četvrtak, 16.6.2011.), u 20:00 sati, svratite do Info-centra Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu) i pogledate dokumentarni film Speed of Life.

Poziv na predavanje "Inicijativa Zeleno Borovje - kronologija jedne Borbe"

01
Pozivamo vas na predavanje "Inicijativa zeleno Borovje - kronologija jedne borbe" koje će Nikola Biliškov, sudionik inicijative, održati u srijedu 18. svibnja u 19 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, u dvorištu, prvi kat).

Poziv na predavanje: Političnost spomenika i kultura sjećanja na području bivše Jugoslavije

Vojin-bakic-spomenik-zrtvama-fasizma-kragujevac-srbija
Zelena akcija u suradnji s projektom aRs PUBLICae poziva Vas na predavanje "Političnost spomenika i kultura sjećanja na području bivše Jugoslavije" koje će se održati u petak 20. svibnja u 20 sati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, dvorište, prizemlje).

Pozivamo vas na drugo po redu "Posvećenje biciklističkog proljeća"!

Posvecenje-web
U subotu, 21. svibnja, održat će se drugo po redu Posvećenje biciklističkog proljeća (prvo je održano prošle godine). Riječ je o jedinstvenoj konferenciji koja se iz multidisciplinarne perspektive bavi pitanjima upotrebe bicikla i biciklističkog prometa, a zamišljena je kao kombinacija stručnog skupa s najavljenim izlaganjima, uz razmjenu iskustava i razmišljanja, te raspravu sa zainteresiranom publikom.

Poziv na aktivnosti Zelene akcije povodom Dana planeta Zemlje 2011.

Vjetrenjace-manje2
Dan planeta Zemlje se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja kako bi se mobilizirala javna podrška zaštiti okoliša. Zelena akcija obilježava Dan planeta Zemlje od 1997. godine tako što u hrvatskoj javnosti nastoji podići svijest o jednoj prioritetnoj okolišnoj temi. Ove godine smo odlučili Dan planeta Zemlje posvetiti održivoj energetici kao glavnom rješenju za problem klimatskih promjena.

Donosimo snimke i prezentacije s Jesenskog eko-seminara 2010.

Slika
Tradicionalni Jesenski eko-seminar Zelene akcije održan je i u jeseni koja je iza nas (2010.) Svrha jesenskog eko-seminara je, kroz niz predavanja iskusnih aktivista i stručnjaka, pružiti svima zainteresiranima uvid u najvažnije teme i probleme zaštite okoliša. Za one koji nisu mogli prisustvovati na eko-seminaru, donosimo ovdje kompletne video snimke i elektroničke prezentacije s predavanja.
14.03.11. 13:00
Info-centar Zelene akcije