FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss

Info-centar Zelene akcije

Info-centar Zelene akcije ostvaruje direktnu komunikaciju s građanima i građankama o pitanjima zaštite okoliša i djelovanju Zelene akcije. Također, organizira različite edukativne programe (predavanja i radionice) usmjerene na najširu javnost.

više

Pozivamo vas na predavanje "Ostaci pesticida u ljudskom organizmu - putevi zagađenja i utjecaj na zdravlje"

Pesticidi-sliika
Zelena akcija vas poziva na predavanje "Ostaci pesticida u ljudskom organizmu - putevi zagađenja i utjecaj na zdravlje" koje će se održati u četvrtak, 20 lipnja, s početkom u 20:00 sati. Predavanje će se baviti utjecajem dugotrajne izloženosti vrlo malim (subtoksičnim) količinama pesticida na ljudsko zdravlje, kao i načinima na koji ostaci pesticida dospijevaju u ljudski organizam. Predavanje se održava u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu.

Zaključci tribine o Medvednici

401900_370978276345894_1304061826_n
Tribina „Zaustavimo devastaciju Medvednice!“ održana je 5. lipnja 2013. u organizaciji Planinarskog saveza Zagreba i Zelene akcije. Tribina je organizirana kao reakcija na sve češće prijave građana Zelenom telefonu Zelene akcije zbog pretjerane i neprimjerene sječe na području parka prirode Medvednica.
12.06.13. 14:45
Info-centar Zelene akcije

Pozivamo vas na Posvećenje biciklističkog proljeća 2013.

Za-za-web
Pozivamo vas na treće po redu Posvećenje biciklističkog proljeća, skup o biciklima i biciklizmu kojeg organizira Biciklopopravljaona – besplatni, komunalni, uradi-sam biciklistički servis koji djeluje pod okriljem udruge Zelena akcija. Skup će se održati 15. i 16. lipnja 2013. godine, u prostorijama Zelene akcije, u Zagrebu, Frankopanska 1, u dvorištu.

Planinarski savez Zagreba i Zelena akcija pozivaju vas na tribinu „Zaustavimo devastaciju Medvednice!“

Sljeme
Tribina je reakcija na sve češće pritužbe planinara i ostalih ljubitelja prirode na pretjeranu sječu na području parka prirode Medvednica. Održat će se u srijedu, 5. lipnja, s početkom u 19:00 sati, u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu, Frankopanska 1, u dvorištu.
02.06.13. 09:45
Info-centar Zelene akcije

Poziv za sudjelovanje na Posvećenju biciklističkog proljeća 2013.

Bicpop
Pozivamo vas da svojim izlaganjem sudjelujete u radu trećeg po redu skupa o biciklima i biciklizmu koji pod naslovom "Posvećenje biciklističkog proljeća 2013." organizira Biciklopopravljaona Zelene akcije. Skup će se održati u Zagrebu 15. i 16. lipnja 2013. godine, u prostorijama udruge Zelena akcija, u Zagrebu, Frankopanska 1.
21.05.13. 22:23
Info-centar Zelene akcije

"Okolišanje" predstavlja tribinu: "Aktivizam koji čini razliku - mali projekti za velike promjene"

Uzor-bicikl3
U sklopu ciklusa okolišanje pozivamo vas na okrugli stol pod nazivom "Aktivizam koji čini razliku - mali projekti za velike promjene", koji će se održati u utorak 18.12. s početkom u 20:00 sati, u prostorijama Info centra Zelene akcije u Frankopanskoj 1. Okrugli stol će okupiti pokretače nekoliko manjih lokalnih inicijativa koje izlaze van granica onog što doživaljavamo kao uobičajeni način djelovanja nevladinih udruga te s vrlo ograničenim sredstvima provode projekte koji pozitivne promjene već ostvaruju u praksi.
16.12.12. 16:57
Info-centar Zelene akcije

Pozivamo vas na predavanje "Vodikova ekonomija - dostižan cilj ili Znanstvena fantastika"

Vodik
Predavanje se održava u petak 14. prosinca, s početkom u 20:00 sati, u prostorijama Info centra Zelene akcije u Frankopanskoj 1.

Pozivamo vas na posljednje predavanje ovogodišnjeg Jesenskog ekoseminara

Img_9768
U utorak 20.11. s početkom u 20:00 sati održat će se posljednje predavanje ovogodišnjeg Jesenskog ekoseminara Zelene akcije. Tema predavanja je Napuštanje fosilnih goriva i tranzicija u post-karbonsko društvo.

Predavanja u predposljednjem tjednu Jesenskog ekoseminara!

Perma
Ulazimo u pretposljednji tjedan Jesenskog ekoseminara. Ovaj tjedan manje ćemo se baviti problemima, a mnogo više rješenjima. I to praktičnim rješenjima od kojih veliki dio možete primjeniti sami, ovdje i sada. Teme predavanja su uradi-sam održivost i permakultura. Sva predavanja na ekoseminaru su besplatna i otvorena za sve građane, a dešavaju se u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu). Nije potrebna prethodna najava dolaska. Više o predavanjima u nastavku.

I ovaj tjedan nova predavanja na Jesenskom ekoseminaru Zelene akcije

Ekoseminar
Ovaj tjedan na Jesenskom ekoseminaru možete poslušati predavanje o Pravu okoliša i aktivizmu te predavanje o Globalizaciji i okolišu. Sva predavanja na ekoseminaru su besplatna i otvorena za sve građane, a dešavaju se u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu). Nije potrebna prethodna najava dolaska.
05.11.12. 14:33
Info-centar Zelene akcije

Treći tjedan Jesenskog ekoseminara Zelene akcije

Ekoseminar
S obzirom da je u četvrtak blagdan Svih svetih, predavanja Jesenskog ekoseminara će se u ovom prazničnom tjednu održavati u ponedjeljak i utorak. Desila se i manja promjena u prvobitnom rasporedu pa će se predavanje o zaštiti voda održati u ponedjeljak, 29. listopada, a predavanje o održivom prometu u utorak, 30 listopada. Sva predavanja su besplatna i otvorena za sve, bez potrebe prethodne najave. Održavaju se u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu. Više u nastavku.

Nova predavanja na Jesenskom ekoseminaru Zelene akcije

Ekoseminar
U sklopu jesenskog ekoseminara Zelene akcije ovaj tjedan organiziramo predavanja o zaštiti prirode i o gospodarenju otpadom. Sva predavanja na ekoseminaru su besplatna i otvorena za sve, dešavaju se u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu), te nije potrebna prethodna najava dolaska.

Jesenski ekoseminar Zelene akcije uskoro počinje!

Ekoseminar
U utorak 16. listopada održat će se prvo predavanje ovogodišnjeg, šesnaestog po redu, tradicionalnog Jesenskog ekoseminara zelene akcije.
03.10.12. 22:38
Info-centar Zelene akcije

Poziv na projekciju dokumentarca "U tranziciji 1.0"

Slide3
Pozivamo vas na projekciju dokumentarnog filma "U tranziciji 1.0", prvog filma o tranzicijskom pokretu, snimljenog od strane ljudi koji ga upravo žive i provode u svojoj zajednici. Tranzicijski pokret je odgovor zajednica diljem svijeta na globalne probleme poput naftnog vrhunca (Peak oil) i klimatskih promjena, na kreativan, maštovit i humorističan način, kroz održivu izgradnju lokalnih gospodarstva i zajednice. Projekcija će se održati u četvrtak, 17. svibnja, s početkom u 20:00 sati, u prostorijama Info centra Zelene akcije (frankopanska 1, u dvorištu).
14.05.12. 19:33
Info-centar Zelene akcije

Poziv na 72-satni tečaj permakulture u Zelenoj akciji

72hrs_za_plakat
Permakultura je više od organske poljoprivrede. Riječ je o jednoj od malobrojnih zaista izvedivih "zasuči rukave" alternativa društvenim i ekonomskim problemima kojima svjedočimo svakim danom sve više. Permakultura je zaokružen komplet disciplina, koja nadahnjuje ljude na šest kontinenata već 40-ak godina. 72-satni tečaj permakulture standardiziran je širom svijeta i predstavlja najbolji stimulans za početak praktičnog bavljenja permakulturom.
24.04.12. 18:30
Info-centar Zelene akcije

Poziv na aktivnosti Zelene akcije povodom Dana planeta Zemlje 2012

Zemlja2
Dan planeta Zemlje se u cijelom svijetu obilježava 22. travnja kako bi se širom svijeta mobilizirala javna podrška zaštiti okoliša. Zelena akcija obilježava Dan planeta Zemlje od 1997. godine na način da u hrvatskoj javnosti pojača svijest o jednoj prioritetnoj okolišnoj temi. Ove godine smo odlučili Dan planeta Zemlje posvetiti eko - aktivizmu i obrazovanju za održivi razvoj u skladu sa ovogodišnjom kampanjom mreže Earth Day Network pod nazivom "Milijardu zelenih djela".
20.04.12. 12:27
Info-centar Zelene akcije

Poziv na tribinu „Klupa u gradu“

1postozagrad1
Tribina će se održati u četvrtak, 22. ožujka 2012. s početkom u 20 sati u prostorima Zelene akcije, Frankopanska 1 (dvorište). Gošća tribine je antropologinja Sonja Leboš, a voditelj Saša Šimpraga.

Poziv na okrugli stol o svjetlosnom onečišćenju

Svjetlosno2
S početkom ove godine na snagu je stupio Zakon o zaštiti od svjetlosnog onečišćenja, čime je Hrvatska postala prva europska zemlja koja je ovom problemu posvetila posebni Zakon. O očekivanjima koja od primjene Zakona imaju njegovi inicijatori i sukreatori saznajte na okruglom stolu koji će se održati u Zelenoj akciji (Frankopanska 1, u dvorištu) u srijedu 14. ožujka, s početkom u 19:00 sati.

Pozivamo vas na predavanje “Sedam veličanstvenih vrela našeg dinarskog krša”

I-ide-dalje
Predavanje će biti popraćeno fotografijama i video snimkama, a bavit će se fenomenom krša i njegovom zaštitom, speleologijom kao sportskom i znanstvenom djelatnosti te mogućnostima edukacije i istraživanja u našem kršu.

Arktik / predavanje i fotografije

Medjed
Početkom ljeta fotograf i aktivist Zelene akcije Luka Tomac je, zajedno s internacionalnom grupom od 50-ak znanstvenika, aktivista i studenata koji se bave problematikom klimatskih promjena, sudjelovao na znanstveno-edukativnom putovanju Arktikom u organizaciji British Councila i Programa za okoliš Ujedinjenih naroda.
13.09.11. 02:07
Info-centar Zelene akcije