FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Radionice samogradnje solarnog zračnog kolektora i spajanja malog fotonaponskog sustava Najava

U sklopu našeg Laboratorija za uradi sam održivost, a u suradnji s udrugom ZMAG, pozivamo vas na još dvije praktične radionice vezane uz obnovljive izvore energije. Vremena za prijavu je malo, a broj mjesta je ograničen. Požurite!
Paneli

Radionica samogradnje solarnog zračnog kolektora održava se u srijedu, 14. prosinca, s početkom u 18:00 sati. Na radionici čete naučiti kako uz pomoć lako dostupnih materijala i alata sagraditi kolektor koji uz pomoć sunca zagrijava zrak kojeg se može koristiti za grijanje prostorija. Za sunčanih dana korištenjem ovakvog kolektora moguće su značajne uštede energije i smanjenje troškova grijanja. Na radionicu se možete prijaviti tako što ćete ispuniti on-line obrazac koji se nalazi ovdje. Rok za prijavu je utorak, 13. prosinca, do 14:00.

Radionica spajanja malog (autonomnog) fotonaponskog sustava održat će se u četvrtak 15. prosinca, također s početkom u 18:00. Fotonaponski paneli, kao i drugi elementi za proizvodnju električne energije iz sunčevog zračenja, sve su jeftiniji i lakše dostupni pa proizvodnja vlastite struje u sve većem broju slučajeva postaje razumna opcija. Ova radionica namijenjena je svima onima koji su se htjeli u tako nešto upustiti, ali nisu znali odakle početi. Na njoj ćete saznati koji su vam sve uređaji i elementi potrebni; kako se oni povezuju u funkcionalan sustav; kako sustav dimenzionirati s obzirom na očekivanu potrošnju; te koliko, otprilike, sve to košta. Prijaviti se možete tako što ćete ispuniti on-line obrazac koji se nalazi ovdje. Rok za prijavu je srijeda, 14. prosinca, do 14:00.

Obje radionice održavaju se u prostorijama Zelene akcije u Zagrebu, Frankopanska 1, u dvorištu.

Na svakoj od radionica može sudjelovati do 15 polaznika. Ukoliko prijavljenih bude više nego što ih je moguće primiti, selekciju ćemo vršiti temeljem motivacijskog pisma (koje je dio prijavnog obrasca) te naše procjene o mogućnostima svakog sudionika da stečeno znanje širi dalje.

Za sva pitanja možete se obratiti na e-mail [email protected] ili telefonom na broj 099 314 9694.

**
Radionica je informativnog karaktera. Zelenu akciju, ZMAG ili njihove donatore ne može se smatrati odgovornima ni za kakve posljedice koje bi mogle proizaći iz naknadne uporabe informacija predstavljenih na radionici od strane njenih sudionika.
**

**
Ovu radionicu sufinancira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva kroz program „Centri znanja za društveni razvoj” te Rosa Luxembourg Stiftung kroz projekt „Put prema dobroj ekonomiji”
**


07.12.16. 20:54