FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Rad Biciklopopravljaone u doba pandemije koronavirusa Vijest

Biciklopopravljaona Zelene akcije, koja je zbog mjera sprječavanja Covid-19 zaraze zatvorena već pet tjedana, podsjeća građane i građanke da im je, kao i do sada, spremna pomoći savjetom putem svojih Facebook stranica, e-mailom ili telefonom.
Img_20170713_204733261_hdr

Kao što svi koji su do sada posjetili Biciklopravljaonu znaju, ona nije obični biciklistički servis, nego i društveni prostor u kojem korisnici te volonterke i volonteri zajedno koriste alate i nalaze se u bliskom fizičkom kontaktu. Upravo zbog toga, bili smo prisiljeni privremeno obustaviti rad dok traje pandemija.

Kako bi im pomogli da sami poprave bicikl, najčešće je nužno da volonteri s korisnicima zajedno rade u stvarnom fizičkom prostoru. Ipak, u slučajevima nekih jednostavnijih kvarova, građanima i građđankama se može pomoći i pisanim ili telefonskim putem, upućivanjem na izvore na Internetu, itd. Zbog toga, Biciklopopravljaona podsjeća da i dalje pomaže građankama i građanima na ovaj način te da će takve aktivnosti u narednom periodu intenzivirati.

Sa svojim upitima nam se možete javljati na sljedeće načine:


14.04.20. 14:30