FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Prva radionica u sklopu "Računalopopravljaone" - čišćenje prijenosnih i stolnih osobnih računala Najava

Radionica čišćenja računala održat će se 28. rujna (subota), s početkom u 12:00 sati. Riječ je o prvoj radionici koja se dešava u sklopu Računalopopravljaone - novog projekta Zelene akcije čiji je cilj produžiti životni vijek postojeće informatičke opreme te na taj način smanjiti gomilanje elektronskog otpada i rasipanje resursa. Radionica se održava u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu. Radionica je besplatna i otvorena za sve zainteresirane.
Ibm_pc_xt_01_fullsredj

Uzrok brojnih hardverskih problema na računalima (poput iznenadnog gašenja, pregrijavanja ili čudnih zvukova) često je vrlo jednostavan – nakupljanje prašine i nečistoća u njihovoj unutrašnjosti. Riječ je o „kvaru“ kojeg u pravilu vrlo lako možete otkloniti i  sami, potrebno je jedino pobijediti strah od otvaranja računala i poštovati neka jednostavna pravila koja ćete naučiti na radionici.

Ova radionica je prva od aktivnosti koje se dešavaju u sklopu Računalopopravljaone, projekta čiji je cilj produljiti životni vijek informatičke opreme, kroz edukaciju korisnika te prikupljanje, servis i daljnju besplatnu distribuciju odbačenih (ali još iskoristivih) računala i njihovih dijelova.

Htjeli bismo ovim putem oglasiti i to da Računalopopravljaona odnedavno prima donacije isluženih i neželjenih računala te računalnih dijelova. Želja nam je da u idućoj fazi projekta počnemo ovako prikupljena računala (nadograđena doniranim dijelovima i opremljena slobodnim softverom) distribuirati onima koji bi ih željeli, ali si ih iz različitih razloga ne mogu priuštiti. Kako ne bi željeli da se Računalopopravljaona pretvori u odlagalište elektronskog otpada, prihvaćat ćemo samo donacije koje zadovoljavaju određene kriterije upotrebljivosti. Ukoliko želite donirati, prije donošenja opreme javite se volonterima Računalopopravljaone na e-mail: [email protected] ili na mobitel: 099 314 9694 i opišite kakva su računala i/ili dijelovi koje želite donirati te u kojim količinama. Oprema starija od 10 godina vjerojatno neće biti prihvaćena, no iznimke su ponekad moguće.


26.09.13. 13:30