FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Nova predavanja na Jesenskom ekoseminaru Zelene akcije Najava

U sklopu jesenskog ekoseminara Zelene akcije ovaj tjedan organiziramo predavanja o zaštiti prirode i o gospodarenju otpadom. Sva predavanja na ekoseminaru su besplatna i otvorena za sve, dešavaju se u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu), te nije potrebna prethodna najava dolaska.
Ekoseminar

Predavanje o zaštiti prirodnih resursa održat će se u utorak 23. listopada, s početkom u 20:00 sati. Predavanje će dati osvrt na ugroženost prirode, metode i trendove zaštite, probleme u Hrvatskoj i fokus Zelene akcije na zaustavljanje degradacije i uništenja prirodnih resursa. Saznat ćete i zašto je važno spriječiti izumiranje vrsta (sačuvati bioraznolikost) te o međunarodnim ugovorima i drugim pravnim aktima koji za cilj imaju zaštitu bioraznolikosti. Predavačica je Jagoda Munić, voditeljica Programa zaštite prirodnih resursa.

Predavanje o gospodarenju otpadom održat će se u četvrtak 25. listopada, također s početkom u 20:00 sati. Predavanje će se baviti problemom zbrinjavanja otpada i vezom između potrošačkog društva i stvaranja sve većih količina otpada. Predavanje će se posebno usredotočiti na termin „re-use“ (ponovnu uporabu), koje uz pomoć aktivnog recikliranja vode do znatnog smanjenja količine otpada i očuvanja prirode te brojnih socijalnih i ekonomskih koristi. Predavač je Marijan Galović, voditelj Programa gospodarenja otpadom.

Jesenski ekoseminar organiziramo u suradnji sa zakladom Heinrich Böll.


22.10.12. 15:05