FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

I ovaj tjedan nova predavanja na Jesenskom ekoseminaru Zelene akcije

Ovaj tjedan na Jesenskom ekoseminaru možete poslušati predavanje o Pravu okoliša i aktivizmu te predavanje o Globalizaciji i okolišu. Sva predavanja na ekoseminaru su besplatna i otvorena za sve građane, a dešavaju se u prostoru Zelene akcije (Frankopanska 1, u dvorištu). Nije potrebna prethodna najava dolaska.
Ekoseminar

Predavanje o pravu okoliša i aktivizmu održat će se u utorak 6. studenog s početkom u 20:00 sati. Predavanje će govoriti o pravu okoliša kao posebnoj i relativno novoj grani pravne znanosti, izložiti povijest njenog razvoja, te dati uvid u specifične probleme prava okoliša u Hrvatskoj. Govorit će se i o pravnoj zaštita eko-aktivista koji su zbog svojih akcija čest predmet bavljenja represivnih i pravosudnih tijela. Predavačica je Željka Leljak Gracin, voditeljica Programa prava okoliša u Zelenoj akciji.

Predavanje o globalizaciji i okolišu održat će se u četvrtak 8. studenog u 20:00 sati. Glavni cilj predavanja je pokazati utjecaj globalizacije na okoliš. U raspravi ćemo pokušati odgovoriti na pitanje: ako je proces globalizacije učinio planet manjim, koliko je onda velik naš utjecaj na nju? I zašto nam je to tako teško priznati? Predavač je dr.sc. Dražen Šimleša s instituta Ivo Pilar.


05.11.12. 14:33