FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Hrana - Kako kupovati etično i nepoštene trgovačke prakse Najava

Srdačno Vas pozivamo na dva događaja na temu etične konzumacije hrane i nepoštenih praksi u lancu oprskbe hranom, koje organiziramo u sklopu međunarodnog projekta "Make Fruit Fair" ("Želimo pravednu proizvodnju tropskog voća") .
21994296_10159282494320705_488079690245101160_o

3.10. 18h u Dvorani Muller Kina Europa se premjerno prikazuje film "Kako kupovati etično" koji je Zelena akcija izradila u suradnji s Blank_filmski inkubatorom te novinarkom Marinom Kelavom. Nakon projekcije održat će se moderirani razgovor na kojem će gostovati dio govornika iz filma: Goran Jeras (Zadruga za etično financiranje), Miroslav Kovač (Udruga obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava Hrvatske - "Život"), Sunčana Pešak (stručnjakinja za prehrambeni suverenitet) te Eugen Vuković (Zelena akcija). Tema razgovora bit će načini etične kupovine hrane. Nakon rasprave će za goste biti pripremljena vegetarijanska i veganska zakuska.

10.10. 18h u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1) održat će se tribina o nepoštenim trgovačkim praksama u lancu opskrbe. Tribine se organizira povodom prijedloga zakona Vlade Republike Hrvatske kojim bi se po prvi put u Hrvatskoj regulirali odnosi dionika u lancu opskrbe hranom, u svrhu zaštite malih proizvođača i dobavaljača od moći velikih lanaca supermarketa. Na tribini će govoriti: Tom Wills (Traidcraft), Goran Jeras (Zadruga za etično financiranje), predstavnik_ica Ministarstva poljoprivrede i šumarstva (nadležno za Zakon, TBA) te Sven Janovski (Zelena akcija). Nakon rasprave će za goste biti pripremljena vegetarijanska i veganska zakuska.
 

Oba događaja su besplatna i otvorena za javnost te nije potrebna prijava.


26.09.17. 12:00