FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Ekološke kampanje mjenjaju lice Srednje Europe

Svi zainteresirani ovo predavanje mogu poslušati 22. 1. 2004. u 19 sati u prostorijama Zelene akcije u Frankopanskoj 1 u Zagrebu. Na predavanju koje u sklopu projekta Ekocentar financira Europska komisija, biti će korišteni video materijali iz Greenpeace-ovih kampanji te mnoštvo drugog materijala o Genetski manipuliranim organizmima, nuklearnoj energiji i borbi s beskrupuloznom kemijskom industrijom.

Zagreb, 22. 1. 2004.

Jan Haverkamp, predavač je na odjelu humane ekologije na Sveučilištu u Brnu i sve do nedavno voditelj kampanja za Greenpeace u Republici Češkoj, te aktivno sudjeluje u organiziranju ekoloških kampanja na cijelom području Srednje i Istočne Europe od 1986., i tijekom svog posjeta Republici Hrvatskoj održati će predavanje na kojem će nastojati objasniti što čini jednu ekološku kampanju uspješnom, a koje pogreške treba izbjegavati. U tom svjetlu će se ispitati granice prema ekstremizmu, kao i uloga ne-nasilja i zakona.

Još od 1989., mnoge ekološke inicijative u Srednjoj Europi su pokušavale nešto promijeniti u društvu. No, tek se u proteklih nekoliko godina može osjetiti strukturalni utjecaj na politiku zaštite okoliša i gospodarstva Srednje Europe.


Autor: Zelena akcija

18.01.04. 20:00