FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Besplatno naučite napraviti solarni kolektor – objavljen drugi dio videopriručnika Priopćenje

Zelena akcija je objavila drugi dio vrlo popularnog video priručnika o samogradnji solarnih kolektora za pripremu tople vode. To je nastavak našeg prvog video priručnika za samogradnju solarnih kolektora koji je objavljen prije nešto više od godinu dana i kojeg je do danas pogledalo više od 125.000 ljudi.
Izrez-2

Prvi dio priručnika bavio se izradom samih kolektora (crnih ostakljenih ploča koje se obično nalaze na krovovima), a u novom nastavku objašnjeno je kako napraviti spremnik topline koji služi tome da vodu sačuva toplom još dulje vrijeme nakon što sunce prestane zagrijavati solarne kolektore. Samogradnjom kolektora i spremnika topline, koji su najskuplji elementi sustava za solarnu pripremu tople vode, moguće je njegovu konačnu cijenu prepoloviti. To će, nadamo se, doprinijeti popularizaciji ovakvih sustava, koji se kod nas još uvijek koriste vrlo malo, unatoč vrlo povoljnim prirodnim uvjetima.

Zelena akcija već  15-ak godina promovira samogradnju solarnih kolektora za toplu vodu, kroz organizaciju brojnih radionica, tiskanje besplatne brošure s uputama za samogradnju, a odnedavno i kroz realizaciju spomenutih video priručnika.


01.02.16. 12:08

1 / 1

Video priručnik za samogradnju solarnih kolektora - 2. dio (spremnik topline)