FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

3000 popravaka u Biciklopopravljaoni! Priopćenje

Biciklopopravljaona, volonterski biciklistički servis pod okriljem Zelene akcije, u kojem građani mogu besplatno, sami ili uz pomoć prisutnih volontera, popraviti svoj bicikl, zabilježio je jučer tritisućiti popravak.
06_naslovna

U knjigu gostiju Biciklopopravljaone se kao tritisućiti upisao Ognjen Bašić, kojem su tom prilikom čestitali Bernard Ivčić, predsjednik Zelene akcije i Eugen Vuković, voditelj info centra Zelene akcije, iz kojeg je i potekla inicijativa za osnivanje Biciklopopravljaone. Tritisućiti korisnik je dobio i mali poklon – set za krpanje guma i pastu za pranje ruku u platnenoj vrečici Zelene akcije, kojeg mu je uručio volonter Biciklopopravljaone Stipe Kalajžić.

Biciklopopravljaona je s radom počela 27. kolovoza 2009. godine i od tada je svoje usluge građanima redovito pružala jednom tjedno, svaki tjedan, gotovo bez iznimke, uključujući i praznike. U tom periodu je, osim 3000 zabilježenih popravaka, građanima doniran i velik broj biciklističkih djelova (koji su, ponovo, bili donacija drugih korisnika Biciklopopravljaone), kao i nekoliko desetaka gotovih bicikala. Kroz Biciklopopravljaonu je od otvaranja prošlo tridesetak volontera, a trenutno ih je aktivno petnaestak. Osim toga, u organizaciji Biciklopopravljaone je u tri navrata održan skup “Posvećenje biciklističkog proljeća”, na kojem su stručnjaci i aktivisti različitih profila raspravljali o pitanjima biciklizma i biciklističkog transporta, te još nekoliko društvenih događanja. Općenito, može se reći da je Biciklopopravljaona postala ne samo mjesto gdje se popravljaju bicikli, nego i mjesto druženja i susreta ljubitelja bicikala i okolišnih aktivista te je, vjerujemo, doprinijela popularizaciji bicikla kao transportnog sredstva u posljednjih nekoliko godina.

Fotografije snimljene povodom tritisućitog popravka pogledajte ovdje.


31.01.14. 12:34

01_potpis 02_potpis 03_poklon 04_eugen 05_bero
06_naslovna
Tritisućiti korisnik se upisuje u knjigu gostiju
+
Tritisućiti korisnik ostavlja komentar u knjizi gostiju.
+
Volonter Biciklopopravljaone uručuje tritisućitom korisniku poklon paket.
+
Voditelj Info centra Zelene akcije čestita tritisućitom korisniku.
+
Predsjednik Zelene akcije čestita tritisućitom korisniku.
+
Tritisućiti korisnik (srednji u donjem redu) u društvu nekih od prisutnih volontera Biciklopopravljaone i predsjednika Zelene akcije (gornji red, treći s lijeva).
+
1 / 6

Tritisućiti korisnik se upisuje u knjigu gostiju