FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

TE na ugljen - Čestitamo građanima Ploča! Na potezu je Istarska županija! Priopćenje

Čestitamo građanima Ploča na izvrsnom odazivu na jučerašnji referendum, pri čemu se preko 90% izašlih izjasnilo protiv izgradnje termoelektrane (TE) na ugljen. Time je poslana snažna poruka investitoru ali i Vladi RH protiv izgradnje ovakvih okolišno i ekonomski štetnih projekata.
Energetika

Program: Energetika

Tagirano
U suradnji
Zelena-istra
Ploce

U isto vrijeme, IDS koji upravlja Istarskom županijom gotovo pasivno promatra aktivnosti Vlade i HEP-a koji pokušavaju izgraditi TE „Plomin C“. Skupština Istarske županije je na tematskoj sjednici u listopadu 2012. donijela zaključak kojim poziva Vladu RH da u Istri raspiše referendum o ovome projektu. Međutim, Istarska županija ima mogućnost raspisivanja savjetodavnog referenduma, kakav je jučer i održan u Pločama, čime bi se jasno pokazalo žele li građani Istre gradnju TE „Plomin C“. IDS tako nešto uporno odbija, lažno se prikazujući kao oporba ovome projektu te u isto vrijeme građanima Istre i dalje oduzima pravo na demokratsko izjašnjavanje stava o Plominu C.

IDS mora donijeti odluku – jeli im važnija predizborna koalicija sa zagovornicima TE „Plomin C“ SDP-om i HNS-om, ili zdravlje građana? Tj. hoće li raspisati savjetodavni referendum o ovome projektu, ili će zbog stranačkih interesa i dalje stajati po strani?


26.01.15. 15:06