FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Seminar o energiji i okolišu 2003

OROSLAVJE, 21. 11. 2003. - Sudionici seminara o energiji i okolišu, koji se ovaj tjedan u organizaciji Zelene akcije i Energy club-a iz Mađarske, održava u Hotelu "Matija Gubec" u Stubičkim Toplicama.

Sudionici seminara o energiji i okoliš  izveli su danas u dječjem vrtiću "Cvrkutić" u Oroslavlju akciju izoliranja prozora kao jedne od mjera energetske učinkovitosti. Uz pomoć aktivista Zelene akcije, sudionici seminara su obrađivali i silikonskim vrpcama obljepljivali prozore kako bi gubitak topline sveli na najni¾u moguću mjeru i time doveli do znatne uštede energije. Nakon višesatnog rada svi sudionici akcije bili su zadovoljni urađenim i naučenim, a financijske koristi od akcije vidjeti će se već ove zime.

"Ovo je već četvrta akcija ovog tipa koju provodimo u socijalnim ustanovama u sklopu međunarodnog projekta International Energy Brigades. Na ovom praktičnom primjeru ¾elimo pokazati kako se već manjim zahvatima na zgradi može dovesti do znatnih ušteda i racionalnije upotrebe energije. Možda će se za novac ušteđen za grijanju moći kupiti koja igračka više za djecu. To bi bila dovoljna nagrada za naš trud." rekao je tom prilikom organizator seminara, Daniel Rodik iz Zelene akcije.

Na seminaru koji je počeo u utorak 18. 11., a završava u subotu 22.11., bilo je, uz opće teme vezane uz energiju, riječi o klimatskim promjenama, energetskoj učinkovitosti i obnovljivim izvorima energije (vezano uz Međunarodnu konferenciju o obnovljivim izvorima energije 2004. godine u Bonnu). Na praktičnim radionicama sudionici su imali prilike naučiti nešto više o mjerama energetske učinkovitosti, kampanjama, komunikaciji s medijima, lobiranju itd.

Seminar je bio međunarodnog karaktera s obzirom da su okupili stručnjaci i aktivisti iz nekoliko prestižnih institucija i organizacija s područja jugoistočne Europe.


Autor: Zelena akcija

20.11.03. 20:00