FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Poziv na predavanje i tribinu u Labinu i Rijeci Najava

Pozivamo vas na predavanje i tribinu u Labinu i Rijeci o skrivenim troškovima termoelektrane "Plomin C". Ove događaje organiziramo povodom objave analize "Skriveni troškovi ugljena", koju je izradio Greenpeace.
394196_10152799986540705_54618732_n

Predavanje će se održati u Labinu 18.06. u 19:00 sati u dvorani Zajednice Talijana, "Giuseppina Martinuzzi", Ul. J. Rakovca 4. Na predavanju će biti riječi o vanjskim troškovima termoelektrana „Plomin C“ i posljedicama koje će ovaj objekt, ukoliko se izgradi, imati na zdravlje građana i gospodarstvo Hrvatske. Također, biti će predstavljene alternative ovakvim zastarjelim projektima, a prikazat će se i podaci koji jasno pokazuju da razvijene države napuštaju korištenje ugljena u energetici te se okreću obnovljivim izvorima energije. Predavanje organiziramo u suradnji s Greenpeacom i Pinetom.

Tribina će se održati u srijedu 19.06. u 18:00 sati u Rijeci u dvorani Saveza udruga Molekula, Delta 5. Na tribini će uvodna izlaganja odrzati:

  • Zoran Tomić (Greenpeace);
  • Dusica Radojčić (Zelena Istra);
  • Bernard Ivčić (Zelena akcija);
  • dr. Vladimir Jelavić, voditelj izrade Studije utjecaja na okoliš (EKONERG);
  • Alen Načinović, voditelj pripreme projekta TE „Plomin C“ (HEP)

Također, Zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije je pozvan da se očituje o metodologiji koja je korištena u Greenpeacovoj analizi, te da iskaže stav o zdravstvenim posljedicama termoelektrana na ugljen. Nakon uvodnih izlaganja uslijedit će rasprava. Tribinu organiziramo u suradnji s Greenpeacom i Zelenom Istrom.

Službeni poziv na predavanje u Labinu možete preuzeti ovdje, a na tribinu u Rijeci ovdje.


18.06.13. 17:27