FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Akcija ispred INA-e za Svjetski dan akcija protiv klimatskih promjena - Izvješće sa akcije Priopćenje

Zelena akcija poziva buduću Vladu RH na odlučno smanjenje emisija stakleničkih plinova. Krajnje je vrijeme da se poticanju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti.
Za_akcija_ina_klimatske_promjene_005
Zelena akcija smatra kako je ova kampanja obična SPRDAČINA!

Povodom održavanja konferencije Ujedinjenih naroda o klimatskim promjenama (Bali, Indonezija 3.-14. prosinca 2007.) i Svjetskog dana akcija protiv klimatskih promjena, Zelena akcija poziva buduću Vladu RH na odlučno smanjenje emisija stakleničkih plinova. Krajnje je vrijeme da se poticanju obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti, kao glavnoj mjeri za smanjenje opasnih emisija stakleničkih plinova, u vladinoj politici da status kakav zaslužuje: status jedne od najučinkovitijih razvojnih gospodarskih politika.

Aktivisti Zelene akcije su danas u 11:00 održali prosvjednu akciju ispred poslovne zgrade INE, ne samo zato što emisije ugljičnog dioksida (CO2) iz transportnog sektora čine blizu trećine ukupnih emisija CO2 u Hrvatskoj, već i stoga što nas je isprovocirala nova "promotivna" kampanja INE svojim bezočnim varanjem javnosti.

Tvrdnje iz kampanje kako INA "uči od prirode" i kako su "sačuvali okoliš" uvreda je zdravom razumu javnosti u Hrvatskoj, a pogotovu tisućama ljudi koji su izravno izloženi otrovnim emisijama i zagađenjima iz Ininih rafinerija.

Ukratko, Zelena akcija smatra kako je ova kampanja
obična SPRDAČINA!


Autor: Zelena akcija

06.12.07. 20:00

Za_akcija_ina_klimatske_promjene_001 Za_akcija_ina_klimatske_promjene_002 Za_akcija_ina_klimatske_promjene_003 Za_akcija_ina_klimatske_promjene_004 Za_akcija_ina_klimatske_promjene_005
Za_akcija_ina_klimatske_promjene_006
ZA_akcija_ina_klimatske_promjene_001
+
ZA_akcija_ina_klimatske_promjene_002
+
ZA_akcija_ina_klimatske_promjene_003
+
ZA_akcija_ina_klimatske_promjene_004
+
ZA_akcija_ina_klimatske_promjene_005
+
ZA_akcija_ina_klimatske_promjene_006
+
1 / 6

ZA_akcija_ina_klimatske_promjene_001