FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Ima li ugljen budućnost? - Predavanje i tribina o ugljenu i termoelektrani Plomin C Najava

Povodom sve oštrijih polemika o termoelektrani (TE) Plomin C, Zelena akcija ovog tjedna organizira predavanje i tribinu. Više pročitajte u nastavku...
Energetika

Program: Energetika

Tagirano
Coalevent

1. Predavanje Ima li ugljen budućnost? održat će se u četvrtak 27. rujna u 19:00 sati u Zelenoj akciji, Frankopanska 1. Predavač je Matt Philips iz ugledne i kompetentne institucije European Climate Foundation, koji će argumentirati činjenicu da sve više razvijenih država napušta ulaganje u TE na ugljen.

2. Tribina Plomin C – kako doći do prave odluke?, održat će se u petak 28. rujna u 10:00 sati u Novinarskom domu, Perkovčeva 2. Tribina će kroz niz uvodnih izlaganja i diskusija sučeliti argumente „za“ i „protiv“ ugljena kao goriva za novu termoelektranu na lokaciji Plomin. Osim toga, na tribini ćemo pokušati raspraviti predviđene mogućnosti sudjelovanja struke i zainteresirane javnosti u dosadašnjem i budućem procesu donošenja odluke, kako o energentu, tako i o uvjetima rada termoelektrane i dobave struje iz nje. Uvodna izlaganja će održati:

  • Matt Phillips, European Climate Foundation
  • Dr.sc. Maja Božičević Vrhovčak, predsjednica DOOR-a
  • predstavnik HEP-a (očekujemo potvrdu sudjelovanja)
  • predstavnik Ministarstva gospodarstva (očekujemo potvrdu sudjelovanja)
  • Toni Vidan, Zelena akcija

Nakon uvodnih izlaganja uslijedit će rasprava.

Na oba događaja bit će osiguran prijevod sa engleskog, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.


25.09.12. 12:06