FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Odbor protiv Družbe Adria Priopćenje

Povodom početka zasjedanja Komisije za procjenu studije utjecaja na okoliš u hotelu Internacional u Zagrebu, Koordinacija Odbora za zaštitu Jadrana
181_8133

Koordinacija odbora za zaštitu jadrana: mreža udruga Zeleni forum, Franjevački svjetovni red, Udruga za demokratsko društvo i brojne ostale građanske udruge održale su mirni prosvjed kako bi uputile APEL Vladi RH da istupi iz ovog visoko riskantnog i opasnog projekta.

Tako su već prije dvije godine građanske udruge, kao mreža Zeleni forum i lokalna inicijativa Eko Kvarner, organizirali potpisivanje peticija protiv ovog projekta, skupili oko 50.000 potpisa pojedinaca i udruga i organizirali veći broj javnih prosvjeda.

Ova sadašnja akcija je zasad na svom početku - više od 2.000 potpisa, među kojima mnogo uglednih građana, akademika, znanstvenika i stručnjaka - i, ukoliko Vlada nakon sprovedene procjene Studije utjecaja na okoliš ne otkaže sudjelovanje RH u Sporazumu i projektu Družba Adria, akcija potpisivanja Apela će se nastaviti i zahtjev za referendumom će biti pridodan dosadašnjim zahtjevima.

Odbor zahtijeva da svaka eventualna varijanta ovih riskantnih projekata mora proći široku stručnu analizu i javnu raspravu.

Opširnije:
potpišite apel


Autor: Zelena akcija

16.01.05. 20:00