FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

FOE vs. Družba Adria

FRIENDS OF THE EARTH usvojila je deklaraciju u kojoj se traži istupanje Republike Hrvatske iz, po okoliš štetnog, projekta DRUŽBA ADRIA
Energetika

Program: Energetika

FRIENDS OF THE EARTH, najveća mreža udruga za zaštitu okoliša na svijetu sa članicama u 70 zemalja na kraju konferencije održane u Zagrebu i Stubičkim Toplicama usvojila je deklaraciju u kojoj se traži istupanje Republike Hrvatske iz, po okoliš štetnog, projekta DRUŽBA ADRIA, te je na taj način podržala kampanju hrvatskih udruga za zaštitu okoliša, koje traže odustajanje od ovog projekta.

Dvotjedna konferencija mreže FRIENDS OF THE EARTH po prvi se je put održala u ovom dijelu Europe, a prisustvovalo je 130 učesnika iz cijelog svijeta. Na konferenciji je izabrana nova predsjednica, Meena Rahman iz Malezije, a u pravni odbor mreže sastavljen od 9 zemalja, ušla je ZELENA AKCIJA, kao predstavnica Hrvatske. To je po prvi put da je u upravni odbor mreže izabrana udruga iz srednje i istoćne Europe i predstavlja veliko međunarodo priznanje i potporu radu ZELENE AKCIJE.


Autor: Zelena akcija

27.10.04. 21:00