FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss

Aktivistička grupa

Podupiranje kampanja i programa Zelene akcije i educiranje aktivistkinja i aktivista, prije svega studentica i studenata, tako da u budućnosti sami mogu pokrenuti inicijative za zaštitu okoliša u svojoj sredini.

više

Godišnji sastanak „čudaka koji grle drveće“- gdje drugdje nego u šumi

Sara_blog_2
Godišnja skupština Young Friends of the Earth (YFoEE) ove godine održala se u Litvi, od 23. do 27. travnja, u prekrasnom selu Lapiai, u blizini Klaipede. Tamo se sastalo nas oko 25 aktivista i aktivistkinja iz gotovo cijele Europe kako bi izabrali novi „steering group“ (upravni odbor) i dogovorili plan aktivnosti za narednih godinu dana.
20.05.14. 13:06
Aktivistička grupa

E?! Okolišni film festival – Vidimo se dogodine!

1925296_301130196709732_174828063856725432_n
Aktivistička grupa i Zelena akcija zahvaljuju svim posjetiteljima i posjetiteljicama na dolasku na festival i na super atmosferi!
09.05.14. 17:09
Aktivistička grupa

Prvi E?! - Okolišni film festival

Festival
Pozivamo Vas na prvi Okolišni film festival - E?! u organizaciji volonterske Aktivističke grupe Zelene akcije. Festival se održava 7. i 8. svibnja u Kinu Grič (Jurišićeva 6, Zagreb) u suradnji s Dokukinom Zagreb.

Deseta radionica razmjene vještina

Sapun
Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 27.1. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivistice i aktivisti Zelene akcije održavaju besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).

Deveta radionica razmjene vještina

Singerica-potpis
Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 16. 12. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivisti Zelene akcije održavaju besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).

Osma radionica razmjene vještina!

Pp
Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 11. 11. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivistice i aktivisti Zelene akcije održavaju besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).

Ponovno počinju radionice razmjene vještina (skillshare)!

Sjeme-natpis
Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 7. 10. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivisti Zelene akcije održavaju besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).
02.10.12. 20:20
Aktivistička grupa

Javni prostor za vrtove i parkove, ne samo za automobile

Img_9778
Aktivisti Zelene akcije i inicijative Parkticipacija su danas u 11 sati ispred zgrade Gradske uprave održali performance povodom Međunarodnog dana PARKinga, koji se obilježava u preko 100 gradova širom svijeta. Tog dana razne udruge i inicijative građana pretvaraju parkirna mjesta u zelene površine; parkove i vrtove.

Objavljen priručnik za ekoaktivizam!

Slika
Zelena akcija/Friends of the Earth Croatia je započela s edukacijom građana o ekološkom aktivizmu kroz seriju ekoseminara još 1998. godine, a nakon serije predavanja seminar bi završavao vikend-radionicom na kojoj bismo sudionike educirali o načinu organiziranja akcija i kampanja. Forma ovog priručnika slijedi ekoseminar pa sadrži sažetke predavanja održanih tijekom 2010. godine i dio koji daje praktične upute kako napraviti akciju i raditi s aktivistima.
08.06.12. 23:29
Aktivistička grupa

Poziv na predavanje: "Zašto nekonvencionalna foslina goriva nisu rješenje?"

Tar-sands-nwfblogs
Zelena akcija poziva vas na predavanje pod nazivom „Klimatske promjene i zašto nekonvencionalna fosilna goriva nisu rješenje?“ koje će se, povodom dana akcije protiv katranskog pijeska (tar sand), održati 3. svibnja u Frankopanskoj 1, s početkom u 20h. Predavači će biti Luka Tomac (voditelj programa Klimatskih promjena Zelene akcije) i Gordana Dragičević (aktivistica Zelena akcije).
01.05.12. 22:09
Aktivistička grupa

Šesta radionica razmjene vještina: posebno izdanje!

Milkwooders
Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u utorak 01. 05. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivisti Zelene akcije održavaju besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).

Poziv na "Okolišanje"

Potomo-credit
Aktivistička grupa Zelene akcije u četvrtak 29. ožujka od 20h održava "Okolišanje": tematsko druženje i razgovor o nekoj od tema vezanih za okoliš na koje su pozvani svi zainteresirani.

Pozivamo vas na petu po redu radionicu razmjene vještina!

Plakat
U nedjelju, 25.3., održava se peta po redu radionica razmjene vještina (skillshare). Na ovoj radionici moći ćete naučiti peći veganske kolače, kompostirati otpad i razbiti strah od javnog nastupa.

Ove nedjelje nove radionice razmjene vještina: varenje, fotografija i djembe bubnjanje!

Potpisano
Ovu nedjelju (19.2.2012.) u Zelenoj akciji će se održati tri nove radionice razmjene vještina. Riječ je o radionicama varenja, fotografije i djembe bubnjanja. Sve radionice su potpuno besplatne. Više pročitajte u nastavku.

Poziv na još jednu radionicu razmjene vještina (skillshare)

Saturdave2
Aktivisti Zelene akcije i ovu nedjelju (13.11.) organiziraju radionicu razmjene vještina. Ovaj je put na programu radionica pripreme hrane od soje (tofu, sojino mlijeko, sojin puding), radionica reinstalacije računala i radionica plesanja Valcera. Više pročitajte u nastavku...

Počinje Jesenski ekoseminar Zelene akcije - educiraj se, aktiviraj se!

Eko_seminar_2005
Zelena akcija poziva sve zainteresirane na Jesenski ekoseminar, jedinstveni oblik edukacije o zaštiti okoliša koji tradicionalno održavamo od 1997. godine. U sklopu Ekoseminara ove će se godine održati serija od 10 predavanja različitih stručnjaka iz područja zaštite okoliša. Predavanja su otvorena svima koje zanima ta tema. Polaznici će dobiti zaokruženu sliku o najvažnijim temama, problemima i rješenjima u zaštiti okoliša u Hrvatskoj i svijetu.
23.10.11. 17:08
Aktivistička grupa

Pozivamo vas na radionice razmjene vještina (Skillshare)

Solta
Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 16. 10. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivisti Zelene akcije održavaju prvi ciklus besplatnih radionica razmjene vještina (skillshare).
12.10.11. 16:59
Aktivistička grupa

Zelena akcija traži nove aktiviste/ice!

Manje
U obzir dolaze svi: studenti, zaposleni i nezaposleni, samo morate imati barem 18 godina. Ako se želite baviti nečim što je stvarno cool, zanima vas ekologija i dosta vam je čekati prekriženih ruku da se stvari same od sebe promijene na bolje, onda je ovo za vas!

Akcija solidarnosti s ruskim aktivistima za spas KHIMKI šume

P4291194
Aktivisti Zelene akcije/Friends of the Earth Croatia danas su u 11 sati održali simboličnu akciju potpore pred Veleposlanstvom Ruske Federacije u Zagrebu protiv izgradnje autoceste Moskva – Sankt Petersburg kroz Khimki šumu u Rusiji. Akcija je bila dio globalnog tjedna akcije koji se održava od 24. do 30. travnja u gradovima kao što su Moskva, Toronto, Buenos Aires, Prag, Mexico City, Tegucigalpa, Klin, Khimki i Zagreb, a cilj je pojačati pritisak na vlasti posljednjih tjedana prije početka radova u šumi Khimki.

Zelena akcija zahtjeva od Svjetske banke da prestane financirati projekte na fosilna goriva.

Slika_za_clanak
Zelene akcija je danas (1. ožujka) pozvala Svjetsku banku da prestane financirati projekte na fosilna goriva, i to kratkim aktivističkim filmićem i pismom koje je danas uručeno predstavnicima Svjetske banke. Zelena akcija se tako uključila u Međunarodni dan akcije koji obuhvaća manifestacije i simultanu on-line akciju diljem svijeta.