FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Predblagdanska uradi sam radionica poklona u Zelenoj akciji!

Želite napraviti jednostavne uradi sam poklone za vaše bližnje, a ne znate kako? Dođite 22.12. u 18h u Zelenu akciju, Frankopansku 1, na našu predblagdansku uradi sam radionicu gdje ćemo vam pokazati kako napraviti tri jednostavna poklona! Radionica je dakako besplatna za sve!
22984661824_0439e87197_b

U ovo blagdansko vrijeme često steknemo dojam da nas društvo sili da što više kupujemo i što više trošimo. 

Dok kupujemo proizvode našeg konzumerističkog proizvoda, često jeftine i nekvalitetne kako bismo što prije morali opet u kupovinu iste stvari, rijetko kad platimo pravu cijenu proizvoda. Što je prava cijena proizvoda? U pravu cijenu je uračunat trošak ne samo materijala i nadnice za proizvodnju jednog artikla nekog proizvoda, već i svih dodatnih troškova, učinaka, čak i šteta koje proizvodni proces prouzročuje, tzv. vanjskih troškova. 

Kad kupite majicu, plaćate li i emisije CO2 koje je uzrokovala njezina prozivodnja? Kad kupujete proizvod od plastike plaćate li pravu cijene velike količine vode koja je potrošena u proizvodnji te plastike, a koja ima negativan utjecaj na pristup pitkoj vodi u svijetu? Kad kupujete novi mobitel plaćate li zdravstvene troškove radnika u istočnoj Aziji koji proizvode taj mobitel u često nezdravim i neljudskim uvjetima? Odgovor je ne.

Stoga vas ove godine želimo potaknuti da budete svijesniti pri kupovini blagdanskih poklona te da, umjesto da kupite još jedan kratkotrajni, potrošni proizvod, možda za vaše bližnje napravite nešto jednostavno, jeftino i minimalno štetno!

Tako na radionici ovaj utorak možete naučiti kako od starih majici napraviti novu torbu od tkanine, kako napraviti balzam za ruke od lako dostupnih sastojaka te kako sami napraviti jednostavan blagadnski ukras. Radionice su kratke te vas educiraju kako od jednostavnih stvari uz malo kreativnosti i volje možete napraviti zbilja svašta!

Radionice se održavaju u prostorijama Zelene akcije (Frankopanska 1) u 18h u utorak 22.12. Sudjelovanje je otvoreno za sve, besplatno te nisu potrebne prijave!


21.12.15. 04:00