FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Pozivamo vas na radionice razmjene vještina (Skillshare)

Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 16. 10. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivisti Zelene akcije održavaju prvi ciklus besplatnih radionica razmjene vještina (skillshare).
Solta

Bit skillsharea je da se okupe ljudi koji ili žele nešto naučiti ili znaju nešto što mogu naučiti druge. Izbor vještina je neograničen, od sviranja instrumenata i do it yourself popravaka do kuhanja i samoobrane. Skillshare održava filozofiju slobodne razmjene znanja i vještina te DIY (uradi sam) principa.

Tako će se ovaj prvi vikend održavati radionice:

12:00 – 14:00 DIVLJE JESTIVO BILJE* – U dućanu kupujete povrće, voće, čajeve i začinsko bilje koje je skupo, staro, presušeno? Zašto? Oko vas se nalazi cijeli svijet biljaka koje slobodno možete ubrati. Samo treba znati gdje, kada i što. Na ovoj radionici možete naučiti gdje i u koje doba godine naći pojedine biljke te kako ih prepoznati.

14:00 – 16:00 KANTARENJE* (dumpster diving)  – Dućani često bacaju hranu koja je prešla njihov propisani rok trajanja, no i dalje je vrlo jestiva. Na ovoj radionici možete naučiti kako naći dobre lokacije, u koje vrijeme doći te prepoznati koja hrana je i dalje jestiva.

16:00 – 18:00 SAMOOBRANA**  - Ime govori samo za sebe. Nučite neke osnovne tehnike obrane od fizičkih napada, pri tom se razgibajte i zabavite. Predznanje i fizička sprema nisu uvijet.

*Radionice o kantarenju i divljem jestivom bilju dijelom će se održavati na otvorenom te se preporučuje odjeća u kojoj se možete slobodno kretati i koja se može zaprljati,po mogućnosti i izdržljive cipele, najbolje gojzerice

**Na radionicu samoobrane preporučljivo je ponijeti sportsku odjeću i bocu vode jer uključuje umjerenu fizičku aktivnost.


12.10.11. 16:59