FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Ponovno počinju radionice razmjene vještina (skillshare)!

Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 7. 10. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivisti Zelene akcije održavaju besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).
Sjeme-natpis

Bit skillsharea je da se okupe ljudi koji ili žele nešto naučiti ili znaju nešto što mogu naučiti druge. Izbor vještina je neograničen, od sviranja instrumenata i uradi sam popravaka do kuhanja i samoobrane. Skillshare održava filozofiju slobodne razmjene znanja i vještina te DIY (uradi sam) principa.

Tako će se ovaj vikend održavati radionice:

  • 12:00 – 14:00 Samoobrana - Ime govori samo za sebe. Nucite neke osnovne tehnike obrane od fizickih napada, pri tom se razgibajte i zabavite. Predznanje i fizicka sprema nisu uvijet.
  • 14:00 – 15:30 Kućno sjemenarstvo - Svi znamo da povrće raste iz sjemena, ali sve teže je doći do onakvog iz kojeg možemo dobiti više generacija biljaka. Na ovoj radionici dajemo odgovore kako očuvati stare sorte u svom vrtu ili na balkonu, kako prikupljati i skladištiti sjeme te praktično odvajamo sjemenke za spremanje. Možda se nađe nešto i za ponijeti kući.
  • 16:00 – 18:00 Gljive i gljivarenje - Sezona je gljiva, a na ovoj radionici proći ćemo sve od povijesti gljivarstva i lažnih mitova o gljivama, do toga kakve sve gljive rastu u našoj okolini, kako prepoznati neke jestive, ali i otrovne gljive te opisati staništa, odnosno uvjete u kojima rastu, kako ih čuvati i pripremiti te kako izbjeći negativne posljedice. Isto tako, najavit ćemo napredne tečajeve u prirodi. Svi su pozvani da donesu primjerke gljiva na identifikaciju!

NAPOMENA: Nisu potrebne prijave.


02.10.12. 20:20