FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Počinje Jesenski ekoseminar Zelene akcije - educiraj se, aktiviraj se!

Zelena akcija poziva sve zainteresirane na Jesenski ekoseminar, jedinstveni oblik edukacije o zaštiti okoliša koji tradicionalno održavamo od 1997. godine. U sklopu Ekoseminara ove će se godine održati serija od 10 predavanja različitih stručnjaka iz područja zaštite okoliša. Predavanja su otvorena svima koje zanima ta tema. Polaznici će dobiti zaokruženu sliku o najvažnijim temama, problemima i rješenjima u zaštiti okoliša u Hrvatskoj i svijetu.
Eko_seminar_2005

-----

Zbog neradnog utorka predavanja će se ovaj tjedan održati u srijedu i četvrtak

02.11. Srijeda
Toni Vidan- Klimatske promjene i obnovljivi izvori energije

03.11.Četvrtak 
dr.sc.Krešimir Žganec- Rijeke

------

Zelena akcija ima dugu tradiciju edukacije i održavanja Ekoseminara, koji se svake godine proširuje novim sadržajima. Na dvodnevnoj radionici na kraju Ekoseminara polaznici će moći analizirati probleme te naučiti kako razviti i voditi tematsku kampanju.
Produžetak edukacijskog ciklusa su razne radionice tijekom godine i Ljetni ekoseminar- aktivistički kamp na otoku Šolti.

Tema prvog predavanja je «Eko aktivizam», a predavač je Tomislav Tomašević, predsjednik Zelene akcije. Predavanje će se održati 25. listopada 2011. u dvorani  Zelene akcije (Frankopanska 1, Zagreb)  s početkom u 20.00 sati.  Ovo predavanje, kao i cijeli Jesenski ekoseminar, je besplatno i otvoreno za sve zainteresirane građane.

Raspored predavanja:

25.10.
Tomislav Tomašević - Eko aktivizam

27.10.
Bernard Ivčić - Održivi transport

02.11.
Toni Vidan - Klimatske promjene i obnovljivi izvori energije

03.11.
dr.sc.Krešimir Žganec - Rijeke
 
08.11.
dr.sc.Dražen Šimleša - Globalizacija i okoliš

10.11.
Marijan Galović - Otpad

15.11.
Bruno Motik - Održivost u praksi

17.11.
mr.sc. Jagoda Munić - Očuvanje prirodnih resursa i zaštita prirode

22.11.
Sunčana Pešak - Permakultura i hrana

24.11.
Enes Ćerimagić - Pravo okoliša i aktivizam

Eko seminar se ove godine održava uz potporu MATRA programa Kraljevine Nizozemske, zaklade Heinrich Boell i Grada Zagreba.

Ulaz na sva predavanja je slobodan i nisu potrebne prethodne prijave. Predavanja se održavaju utorkom i četvrtkom s početkom u 20.00h, u prostorijama Zelene akcije, Frankopanska 1, u dvorištu.

Dodatne informacije: Luka Tomac, mob. 099 314 93 88, [email protected]


23.10.11. 17:08