FacebookTwitterYoutubeFlickrInstagramRss
Članak

Osma radionica razmjene vještina! Najava

Jeste li oduvijek htjeli naučiti nešto, no niste mogli naći nekog tko će vas tome podučiti? Ili vam je bilo preskupo platiti tečaj? Onda svratite u nedjelju 11. 11. do Frankopanske 1 (prostor Zelene akcije) gdje aktivistice i aktivisti Zelene akcije održavaju besplatnu radionicu razmjene vještina (skillshare).
Pp

Bit skillsharea je da se okupe ljudi koji ili žele nešto naučiti ili znaju nešto što mogu naučiti druge. Izbor vještina je neograničen, od sviranja instrumenata i uradi sam popravaka do kuhanja i samoobrane. Skillshare održava filozofiju slobodne razmjene znanja i vještina te DIY (uradi sam) principa.

Ovaj će se vikend održavati sljedeće radionice:

12:00 Popravak probušene gume na biciklu - Probušena guma zasigurno je najčešći "kvar" s kojim se suočavaju vlasnici bicikala. Istodobno, to je jedan od kvarova koje je najlakše popraviti - svatko to može napraviti sam, kod kuće, bez ikakvih posebnih alata. Nažalost, mnogi i dalje zbog probušenih guma svoje bicikle nose serviseru. Na ovoj će vas radionici ekipa iz Biciklopopravljaone podučiti kako da sami zakrpate gumu od bicikla!

14:00 Prva pomoć {*} - Za spašavanje ljudskoga života najbitnija je brza reakcija – i prije dolaska stručne pomoći. Prva pomoć uključuje poziv hitne pomoći, osiguranje mjesta nesreće te pomoć unesrećenom ili osobi sa zdravstvenom poteškoćom. A to može učiniti svatko, pa i vi! Dođite na radionicu i naučite kako postupiti u slučaju nesreće, kako (pravilno) izvesti reanimaciju (u narodu poznato kao "usta na usta"), sanirati različite ozljede i rane te mnogo više.

16:00 Prirodna kozmetika (kremice) - Ako dobro čitate etiketu, sigurno ste primjetili da tzv. kreme s prirodnim sastojcima iz dućana često sadrže manje od 1% aktivnog sastojka, a ostatak su razne kemikalije ružnih imena, koje mogu biti štetne, a zapravo su nepotrebne. Na radionici ćemo naučiti kako jednostavno napraviti kremu bez štetnih tvari na bazi hladno prešanih biljnih ulja, na što sve treba pripaziti kod izrade, što još dodati i kako kremu čuvati. Možete se probno i namackati!

----------

*Radionica prve pomoći će zbog opsega vještina iz prve pomoći biti organizirana u dva dijela (drugi dio na nekom od sljedećih skillsharea), kako biste mogli što više naučiti i teorijski i praktično. Voditeljica radionice nije dio stručnog osoblja medicinske pomoći, ali ima godine iskustva stečenog pri natjecanjima mladeži Hrvatskog Crvenog Križa.

---------

NAPOMENA: Nisu potrebne prijave.

Dođite, svratite, vidite što se radi. Ako imate neki prijedlog što bismo slijedeći put mogli napraviti ili ste sami voljni pridružiti nam se i podučavati nešto što znate ili u čemu ste dobri, rado bismo porazgovarali s vama. Vidimo se! :)

Kontakt: [email protected]
https://www.facebook.com/razmjenavjestinaza

https://www.facebook.com/events/409915099077993/


07.11.12. 15:11